....................................................

25 Φεβ 2017

Ανακοίνωση για τα γεγονότα στο 1ο δημοτικό Ωραιοκάστρου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΛΑΪΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ –Α.Α.Σ. (ΔΥΤΙΚΩΝ ΣΥΝΟΙΚΙΩΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ)
ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΟ 1o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

23 Φεβρουαρίου 2017

Η Λαϊκή Αντίσταση-Α.Α.Σ. καταγγέλλει τις ακροδεξιές - φασιστικές απόψεις και πρακτικές που στρέφονται ενάντια στα προσφυγόπουλα, τα πιο άδικα θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων. Η εκπαίδευση, η στέγη και η περίθαλψη είναι τα αδιαμφισβήτητα αγαθά που δικαιούνται οι ξεριζωμένοι πρόσφυγες και τα παιδιά τους.

Η δημοτική αρχή του Ωραιοκάστρου που έσπευσε τάχα να καταδικάσει τη ρατσιστική βία, είναι η ίδια που δια στόματος του δημάρχου κ. Γαβότση καλούσε το Σεπτέμβριο σε «μη νόμιμες πράξεις» προκειμένου να εμποδιστεί η σχολική ένταξη των προσφυγόπουλων. Οι ευθύνες της για τις θλιβερές εικόνες στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου είναι απαράγραπτες.

O κυβερνητικός μανδύας του «αριστερού» προφίλ και της δήθεν κοινωνικής ευαισθησίας δε ξεγελά κανέναν. Οι δεκάδες ανθρώπινες ζωές που χάθηκαν μέσα στο Χειμώνα από το κρύο και τις άθλιες συνθήκες κράτησης στα σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης μαρτυρούν τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για το δράμα των προσφύγων.

Οι λαοί δεν έχουμε τίποτε να χωρίσουμε. Το «διαίρει και βασίλευε» εξυπηρετεί μόνο αυτούς που προκαλούν τον πόλεμο και την εξαθλίωση, δηλαδή τους ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ-ΕΕ-Ρωσία και τις ντόπιες άρχουσες τάξεις υποζύγιά τους. Οι πρόσφυγες είναι φυσικοί σύμμαχοι στην πάλη του λαού μας ενάντια στο καθεστώς της φτώχιας και της βαρβαρότητας.

Καλούμε τους κατοίκους του Ωραιοκάστρου, τους γονείς και τους δασκάλους, τους προοδευτικούς και δημοκράτες ανθρώπους του τόπου μας να απομονώσουμε τη διχόνοια που σπέρνουν οι υποτιθέμενοι «πατριώτες» στην πατρίδα μας, στις γειτονιές μας και στους συλλογικούς φορείς όπου βρισκόμαστε. Να γίνει ο λόγος και η παρουσία μας αντίδοτο στο φόβο και στο ρατσιστικό μίσος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com