....................................................

25 Ιαν 2017

Συνέλαβαν τον Erkan Serif Turunc στή Τουρκία

Ο Ερκάν (Serif Turunc) ήταν ιδιαιτέρως γνωστός κι αγαπητός στην χώρα μας, στους κινηματικούς χώρους αλληλεγγύης για τους πολιτικά διωκόμενους εκ Τουρκίας πρόσφυγες. Στην Ελλάδα συνελήφθη τον Ιούνιο του 2014 μαζί με την Φαδίκ Αντεγιαμάν, κι ακόμη με μια νεαρή γυναίκα σε σπίτι στα Εξάρχεια, με την κατηγορία ότι παρείχε υποστήριξη στη δράση της τουρκικής οργάνωσης «Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο – DHKP-C».

Ειδικά για τον Ερκάν υπήρχε η εντυπωσιακή κατηγορία στην Ελλάδα, ότι επειδή μιλούσε πολύ καλά ελληνικά εξασφάλιζε την υποστήριξη πολιτικών κομμάτων και δημοκρατικών φορέων μέσω της συγκρότησης της Επιτροπής Αλληλεγγύης.
Παρέμεινε επί μήνες στη φυλακή και αθωώθηκε πανηγυρικά και ομόφωνα.

Η αλληλεγγύη ήταν αυτή που τον αθώωσε.

Ωστόσο η φωτογραφία του που τραβήχτηκε από το τμήμα της Αντιτρομοκρατικής στην Αθήνα το 2014, λίγο μετά τη σύλληψη του Ερκάν στο σπίτι του στα Εξάρχεια, λίγες μέρες μετά δημοσιεύτηκε στην Τουρκία. Η φωτογραφία αυτή, μπήκε σε διάφορα μέρη της Κωνσταντινούπολης, στα μεγάλα εμπορικά κέντρα, στο μετρό, στον ηλεκτρικό και στις στάσεις των λεωφορείων.
Ο Ερκάν συνελήφθη τραυματισμένος πριν δύο μέρες στην Τουρκία από το φασιστικό κράτος του Ερντογάν.

Το ελληνικό κράτος δεν έχει την τσίπα να ντραπεί γι' αυτό, αναμασά μαζί με την Ε.Ε. το «ασφαλής χώρα η Τουρκία».

Εμείς, όπως έλεγε ο Χικμέτ:

«Εμείς θα περάσουμε ακόμη ένα Χειμώνα, ζεσταίνοντας τα χέρια μας στην φωτιά της μεγάλης οργής και της αγίας ελπίδας μας.»

Ελευθερία Ψυχογιού

πηγή δική μας: https://lefterianews.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com