...................

21 Ιαν 2017

ΕΛΜΕ ΣΑΜΟΥ: Καταδίκη της Eισβολής της Χρυσής Αυγής στο Δημοτικό Νέου Ικονίου

Στις 17 Ιανουαρίου ομάδα της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής, με επικεφαλής τον υπόδικο βουλευτή Γιάννη Λαγό εισέβαλε στο Δημοτικό Νέου Ικονίου στο Πέραμα το οποίο πρόκειται να δεχθεί προσφυγόπουλα και με τραμπουκισμούς, ύβρεις και γροθιές επιτέθηκε σε γονείς και εκπαιδευτικούς με σκοπό να τους τρομοκρατήσει.

Τέσσερα χρόνια πριν, στις 17 Ιανουαρίου 2013, ομάδα χρυσαυγιτών δολοφόνησε τον εργάτη μετανάστη Σαχζάτ Λουκμάν. Μερικούς μήνες αργότερα, στις 18 Σεπτέμβρη 2013, μέλη της ίδιας φασιστικής συμμορίας δολοφόνησαν τον Παύλο Φύσσα. Οι δράστες τελικά απρόθυμα συνελήφθησαν αλλά η εγκληματική οργάνωση με την ανοχή του συστήματος συνεχίζει να παίζει τον βρώμικο ρόλο τρομοκράτησης και αποπροσανατολισμού του λαού.

Στα πρόσφατα επεισόδια η αστυνομία ήταν παρούσα αλλά αρκέστηκε σε ρόλο παρατηρητή με τους χρυσαυγίτες να απευθύνονται στα αστυνομικά όργανα με το μικρό τους όνομα. Αντίθετα, εδώ στη Σάμο, στις 22 Οκτωβρίου 2016, οι 14 αγωνιστές που συνομιλούσαν εντελώς ειρηνικά με πρόσφυγες και μετανάστες στο hot-spot προσαχθήκαν με κλούβα στο αστυνομικό τμήμα με μοναδική κατηγορία όπως αποδείχθηκε το «αδίκημα» της διάδοσης ιδεών. Οι αντιθέσεις αποκαλύπτουν ξεκάθαρα την αντιπροσφυγική πολιτική της κυβέρνησης που επιτρέπει στον φασισμό να ξεσπαθώσει.

Φυσικά, η κυβέρνηση και κόμματα της αντιπολίτευσης όπως η ΝΔ, η Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) και το Ποτάμι στα πλαίσια της αστικής «ευγένειας» καταδίκασαν την πρόσφατη επίθεση. Δεν βρήκαν όμως λέξη να πουν για τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους που δημιουργούν την προσφυγιά και τοποθετήθηκαν «χλιαρά» με αναφορές σε «εξωσχολικούς» και πολιτική που δεν πρέπει να ασκείται σε σχολεία (προφανώς παρά μόνο από την κυβέρνηση).

Οι εκπαιδευτικοί της Σάμου έχουν ξεκάθαρη απάντηση σε όλα αυτά:

Δεν θα περάσει ο φασισμός

• Καταδικάζουμε με απόλυτο τρόπο της φασιστική, ρατσιστική επίθεση των χρυσαυγιτών που στοχοποιούν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες για τα δεινά του λαού αποκρύπτοντας τους πραγματικούς αίτιους που είναι οι πολιτικές της κυβέρνησης, της ΕΕ και των άλλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων.
• Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στα προσφυγόπουλα που έχουν κάθε δικαίωμα και στην μόρφωση που πρέπει να παρέχεται χωρίς την εμπλοκή ΜΚΟ. Η θέση των προσφυγόπουλων είναι στα σχολεία μαζί με όλα τα άλλα παιδιά.
• Επιδιώκουμε κοινό αγώνα με πρόσφυγες και μετανάστες ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και την καπιταλιστική βαρβαρότητα που σπέρνουν τη φτώχεια, την προσφυγιά και το θάνατο.

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ
Ο Πρόεδρος                                       Ο Γραμματέας
Διαμαντίδης Σεβαστός                            Σοφούλης Ιωάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com