25 Ιαν 2017

Καφές με τον Γρηγόρη

Λίγες ημέρες πριν μπει ο Ηλίας στο χειρουργείο, δεχθήκαμε στο σπίτι την επίσκεψη του Γρηγόρη -ο οποίος επίσης είχε επιβαρυμένη υγεία. Το πρόσχημα της επίσκεψης ήτανε η εκδήλωση της «Σφεντόνας» για το εργατικό κίνημα. Φυσικά, η επίσκεψη είχε πλήρες μενού: καφέ στην κουζίνα (απ’ όπου είναι παρμένες οι φωτογραφίες), φάρσες, τσιπουράκια σε ταβερνάκι, ψαράκια, πειράγματα για τον Ολυμπιακό, διαφωνίες για το ζήτημα της εργατικής τάξης, ζεμπέκικο.

Όταν με είδανε με την φωτογραφική μηχανή, και οι δύο τους μου αφιέρωσαν ένα όμορφο χαμόγελο. Είναι το χαμόγελο της επαναστατικής αισιοδοξίας, που αποτελεί αναγκαίο στοιχείο για δύσκολες στιγμές της ζωής.

ΚΚ


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πολλά μπορείς να πεις για το Γρηγόρη, ένα θα αναφέρω. Κάποια στιγμή, σε μια εκδήλωση-δε θυμάμαι καν το θέμα, έφερα και το μικρό μου αδερφό να παρακολουθήσει. Ο αδερφός μου άσχετος από κίνημα, αριστερά κτλ. Στο τέλος της εκδήλωσης τον ρώτησα πως του φάνηκε και μου απάντησε πως «δεν κατάλαβα τίποτα, εκτός από τον παππού που μίλησε στο τέλος». Και εννοούσε το Γρηγόρη...
Κ.Α.