....................................................

25 Ιαν 2017

Καφές με τον Γρηγόρη

Λίγες ημέρες πριν μπει ο Ηλίας στο χειρουργείο, δεχθήκαμε στο σπίτι την επίσκεψη του Γρηγόρη -ο οποίος επίσης είχε επιβαρυμένη υγεία. Το πρόσχημα της επίσκεψης ήτανε η εκδήλωση της «Σφεντόνας» για το εργατικό κίνημα. Φυσικά, η επίσκεψη είχε πλήρες μενού: καφέ στην κουζίνα (απ’ όπου είναι παρμένες οι φωτογραφίες), φάρσες, τσιπουράκια σε ταβερνάκι, ψαράκια, πειράγματα για τον Ολυμπιακό, διαφωνίες για το ζήτημα της εργατικής τάξης, ζεμπέκικο.

Όταν με είδανε με την φωτογραφική μηχανή, και οι δύο τους μου αφιέρωσαν ένα όμορφο χαμόγελο. Είναι το χαμόγελο της επαναστατικής αισιοδοξίας, που αποτελεί αναγκαίο στοιχείο για δύσκολες στιγμές της ζωής.

ΚΚ


1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος25/1/17, 8:02 μ.μ.

    Πολλά μπορείς να πεις για το Γρηγόρη, ένα θα αναφέρω. Κάποια στιγμή, σε μια εκδήλωση-δε θυμάμαι καν το θέμα, έφερα και το μικρό μου αδερφό να παρακολουθήσει. Ο αδερφός μου άσχετος από κίνημα, αριστερά κτλ. Στο τέλος της εκδήλωσης τον ρώτησα πως του φάνηκε και μου απάντησε πως «δεν κατάλαβα τίποτα, εκτός από τον παππού που μίλησε στο τέλος». Και εννοούσε το Γρηγόρη...
    Κ.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com