...................

24 Ιαν 2017

Ανακοίνωση του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση για τον Γρηγόρη Κωνσταντόπουλο

Το ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση και η ν.Κ.Α. εκφράζουν τα θερμά και ειλικρινή συντροφικά συλλυπητήρια για την απώλεια του συντρόφου Γρηγόρη Κωνσταντόπουλου, στελέχους του Κ.Κ.Ε. (μ-λ).

Ο σύντροφος Γρηγόρης Κωνσταντόπουλος ήταν πάντα στην πρώτη γραμμή των αγώνων της εργατικής τάξης και του λαού μας, άξιο τέκνο και μαχητής του επαναστατικού κομμουνιστικού κινήματος για όλη του τη ζωή. Τον γνωρίσαμε και μας συνέδεσαν αγωνιστικοί και συντροφικοί δεσμοί στην κοινή μετωπική προσπάθεια της «Μαχόμενης Αριστεράς», αλλά και σε δεκάδες πρωτοβουλίες, συσκέψεις και αγωνιστικές κινητοποιήσεις στις οποίες ο Γρηγόρης, υπέρμαχος της κοινής δράσης των μαχόμενων δυνάμεων, συνέβαλε αποφασιστικά.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι υπήρξε αγαπημένος σύντροφος όλων των αγωνιστών και των συλλογικοτήτων της επαναστατικής αριστεράς, γιατί με την σταθερότητα του στις αρχές, την αποφασιστική στάση του στις δύσκολες στιγμές, την σεμνότητα και το ήθος του, ήταν πάντα πραγματικός συναγωνιστής στο μεγάλο ταξίδι της επαναστατικής απελευθέρωσης της κοινωνίας από τα δεσμά του ιμπεριαλισμού και καπιταλισμού. Σφράγισε και αυτός, όπως και άλλοι σύντροφοι που έφυγαν πρόσφατα, μια γενιά αγωνιστών που στάθηκαν σε δύσκολες στιγμές και συνέβαλλαν ουσιαστικά στην ύπαρξη μιας κομμουνιστικής αριστεράς ασυμβίβαστης και επαναστατικής. Κι είναι σημαντικό, πως στις πιο δύσκολες στροφές της ταξικής πάλης, ο σύντροφος Γρηγόρης ήταν μεταξύ εκείνων που κράτησαν όρθια τη σημαία της αυτοτέλειας της επαναστατικής κομμουνιστικής Αριστεράς, όσο και της κοινής δράσης και παρέμβασης. Παρά τις ιδεολογικές και πολιτικές διαφορές που είχαμε, ο σύντροφος Γρηγόρης συζητούσε, έκρινε, τοποθετούνταν και δρούσε πάντα με συντροφικό και βαθιά λαϊκό επαναστατικό πολιτισμό.

Η απώλειά του είναι μεγάλη για όλες τις δυνάμεις της μαχόμενης επαναστατικής αριστεράς και το κομμουνιστικό κίνημα της χώρας μας. Θα τον έχουμε μαζί μας στους αγώνες του σήμερα και του αύριο, αναγνωρίζοντας την προσφορά του και νιώθοντας τυχεροί που βαδίσαμε και αγωνιστήκαμε μαζί του.

Στους συντρόφους του ΚΚΕ (μ-λ) και στους οικείους του εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας.

Αντίο μαχητή σύντροφε Γρηγόρη!

Η Πολιτική Επιτροπή του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, Αθήνα, 23/1/2017

http://www.narnet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com