....................................................

29 Ιαν 2017

Βίντεο από τη πολιτική κηδεία του συντρόφου Γρηγόρη Κωνσταντόπουλου

Κείμενο και βίντεο από την Παντιέρα:

Ν.Ξ.

Αποχαιρετήσαμε με πολιτική κηδεία το ιστορικό στέλεχος της επαναστατικής αριστεράς και του κομμουνιστικού κινήματος Γρηγόρη Κωνσταντόπουλο.
Οι σύντροφοί του τού ΚΚΕ(μ-λ) τον τίμησαν όπως του άξιζε. Με ιδιαίτερη συγκίνηση τον αποχαιρέτησαν και οι σύντροφοί του από το ΤΚΡ/ML, που τον είχαν ανακηρύξει επίτιμο μέλος και του δικού τους κόμματος.
Παρά την απλότητα και τη σεμνότητά του ο Γρηγόρης ήταν προσωπικότητα μεγάλου διαμετρήματος και έχαιρε μεγάλης εκτίμησης από αγωνιστές όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο. Είναι συγκινητική η ανακοίνωση του ΤΚΡ/ML. Τα βίντεο με τις ομιλίες που ακολουθούν, αποτελούν ταυτόχρονα και ένα «καλειδοσκόπιο» με στιγμιότυπα από τη ζωή και τη δράση του.
Όπως ήταν φυσικό, τον Γρηγόρη τίμησαν στην τελευταία αυτή πολιτική εκδήλωση και οι σύντροφοί του από άλλες οργανώσεις με πολλές από τις οποίες είχε συνεργαστεί ως στέλεχος του ΚΚΕ(μ-λ). Όλοι ανεξαιρέτως όσοι τον είχαν γνωρίσει ή είχαν συνεργαστεί μαζί του, έχουν να λένε τόσο για την πολιτική του συγκρότηση, συνέπεια και σοβαρότητα, όσο και για το ήθος και την απλότητα που τον διέκρινε.
Ήταν παρών και ο ίδιος. Μέσα από τα λόγια και τις διηγήσεις των συντρόφων του πρώτα από όλα. Αλλά και με εκείνο το γνωστό παιγνιώδες χαμόγελο της φωτογραφίας… «Είναι το χαμόγελο της επαναστατικής αισιοδοξίας, που αποτελεί αναγκαίο στοιχείο για δύσκολες στιγμές της ζωής», έγραψε ο Κ.Κ. που εξηγεί και σε ποιες συνθήκες βγήκε η φωτογραφία.
Αναφερόμενος στα χρόνια προβλήματα της υγείας του Γρηγόρη και τον τρόπο με τον οποίο αυτός τα αντιμετώπιζε, ο Αντρέας Βογιατζόγλου είπε σε κάποιο σημείο της ομιλίας του:
Πολλές φορές αυτά τα χρόνια που μεσολάβησαν από την πρώτη αρρώστια το 2001, και κάθε φορά που έβγαινε αλώβητος, συνήθιζε να λέει σε συζητήσεις του με άλλους συντρόφους, συναγωνιστές και φίλους ότι ζούσε κατά κάποιον τρόπο λαθραία, ότι θα έπρεπε να είχε πεθάνει ήδη αρκετές φορές. Ε, όχι λοιπόν! Ο σύντροφός μας επάξια κέρδιζε τις μάχες γιατί ήθελε να ζήσει και να προσφέρει.
Και βέβαια σε άλλο σημείο, προς το τέλος της ομιλίας, εύστοχα σχολίασε:
Αγωνιστές του διαμετρήματος του Γρηγόρη δεν έζησαν λάθρα ούτε πέρασαν στο διάβα της ζωής απαρατήρητοι. Σημάδεψαν την εποχή που έζησαν και αφήνουν φορτίο που πρέπει να κουβαλήσουμε αυτοί που μένουμε σήμερα αλλά και όσοι μας πλαισιώσουν στα επόμενα χρόνια.Δείτε στα βίντεο που ακολουθούν ολόκληρη την εκδήλωση.

Ο Νίκος Παπαβασιλείου ανοίγει την πολιτική κηδεία του σ. Γρηγόρη Κωνσταντόπουλου:Η κύρια ομιλία της εκδήλωσης. Εκ μέρους του καθοδηγητικού οργάνου του ΚΚΕ)μ-λ) την παρουσιάζει ο Αντρέας Βογιατζόγλου:Ο Κώστας Μπεκιάρης αποχαιρετά τον σ. Γρηγόρη Κωνσταντόπουλο εκ μέρους της Ταξικής Πορείας:Στράτος Κατσένης, εκ μέρους των νεολαίων του ΚΚΕ(μ-λ):Ο εκπρόσωπος του TKP/ML Μάρκος αποχαιρετά τον σ. Γρηγόρη. Στην αρχή διαβάζει αποσπάσματα από την απόφαση της Κ.Ε. του TKP/ML για το θάνατο του διεθνιστή αγωνιστή, που ήταν επίτιμο μέλος του κόμματος:Από την Συνομοσπονδία των Τούρκων εργατών στην Ευρώπη, την ΑΤΙΚ, ο Μετίν αποχαιρετά τον Γρηγόρη:Ο Κώστας Παπαδάκης, εκ μέρους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ:Ο Σάββας Μιχαήλ από το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα -ΕΕΚ:Ο Χρίστος Βαφειάδης από το ΕΚΚΕ:Ο Άκης Αδαμόπουλος από το Μ-Λ ΚΚΕ:Ο Άγγελος Χάγιος από το ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση:Ο Σωφρόνης Παπαδόπουλος από την ΟΚΔΕ:Ο Νίκος Παπαβασιλείου διαβάζει γραπτό αποχαιρετισμό του Δημήτρη Δεσύλλα στον φίλο του Γρηγόρη:Ο Γιάννης Βάρλας από την Λαϊκή Αντίσταση –Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία (ΛΑ-ΑΑΣ):Ακολουθούν δύο ιστορικά στελέχη του ΚΚΕ(μ-λ).

Ο Στέλιος Αγκούτογλου:Ο Βασίλης Σαμαράς:σ. Στέφανος Καραμήτρος -Η ΔΙΕΘΝΗΣ:Στιγμιότυπα από την πολιτική κηδεία του σ. Γρηγόρη Κωνσταντόπουλου (Α):Στιγμιότυπα από την πολιτική κηδεία του σ. Γρηγόρη Κωνσταντόπουλου (Β):
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com