...................

20 Ιαν 2017

Δεν θα περάσει ο φασισμός! Αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες!

Κοινός αγώνας ενάντια στη εκμετάλλευση, το πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό για το δικαίωμα στη ζωή!

Η Λαϊκή Αντίσταση Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία καλεί το λαό, τους εργαζόμενους και τη νεολαία να συμμετέχουν μαζικά στην αντιφασιστική πορεία στο Πέραμα. Συγκέντρωση 10:30 π.μ., πλατεία Ηρώων.

Η νέα επίθεση των φασιστών- νεοναζί της Χ.Α. στο Νέο Ικόνιο, με επίκεντρο τα προσφυγόπουλα και γενικά τους πρόσφυγες και τους μετανάστες αποτελεί μια σοβαρή πρόκληση για τα φτωχά λαϊκά στρώματα και τους εργαζόμενους, για όλο το δημοκρατικό και προοδευτικό κόσμο. Τόσο τα γεγονότα στο Πέραμα, που, με επικεφαλής του τάγματος εφόδου τον υπόδικο Λαγό, χτύπησαν και τραμπούκισαν μέσα στο σχολειό γονείς, δασκάλους και καθηγητές, υπό την ανοχή της αστυνομίας, όσο και οι προβοκάτσιες των φασιστών στις περιοχές με στρατόπεδα συγκέντρωσης, είναι συνέπεια και προέκταση: α) της αντιμεταναστευτικής πολιτικής της κυβέρνησης που υλοποιεί την αντιδραστική συμφωνία ΕΕ-Τουρκιας και που καταπατά τα στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα τους. Που έρχεται να πουλήσει «ανθρωπισμό» με τη μόρφωση των προσφυγόπουλων, την ίδια στιγμή που διαπράττει εγκλήματα σε βάρους τους με τις απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης, στέλνοντας μήνυμα προς διάφορες κατευθύνσεις ότι είναι ανεπιθύμητοι και β) της εντεινόμενης φασιστικοποίησης της δημόσιας και πολιτικής ζωής που αποτελεί συνολική επιλογή του συστήματος και εργαλείο επιβολής της αντιλαϊκής-αντεργατικής πολιτικής. Σε αυτή τη κατεύθυνση η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ξεπλένει τους φασίστες δολοφόνους ξανανοίγοντας τη συζήτηση για τον «εκδημοκρατισμό» τους, τοποθετώντας τους στη κεντρική πολιτική σκηνή υπό την ομπρέλα της «εθνικής ενότητας» με την επίσκεψη στα ακριτικά νησιά.

Οι δολοφόνοι του εργάτη μετανάστη Σαχζάτ Λουκμάν και του Παύλου Φύσσα ξαναχτύπησαν στο τόπο του εγκλήματος, σε απόσταση μερικών μέτρων απ’ το σημείο που δέχτηκαν τη δολοφονική τους επίθεση μέλη του ΠΑΜΕ. Τώρα στοχοποιούν και απειλούν τα μικρά προσφυγόπουλα, ενώ ετοιμάζουν νέες τραμπούκικες και δολοφονικές επιθέσεις όταν θα ξεκινήσει η φοίτηση τους στα σχολειά. Πάντα ενάντια στους αδύναμους και τους κατατρεγμένους, υπηρετώντας τους ισχυρούς αφεντάδες τους. Γι’ αυτό χύνουν το ρατσιστικό, εθνικιστικό, σοβινιστικό δηλητήριο και ποτίζουν μίσος και μισαλλοδοξία τις συνειδήσεις του λαού, λέγοντας ότι για όλα τα κακά της μοίρας μας φταίνε οι πρόσφυγες κι οι μετανάστες, αθωώνοντας τους πραγματικούς εχθρούς του λαού και των εργαζομένων.

Καμία ανοχή στους φασίστες - νεοναζί δολοφόνους της Χ.Α! Καμία ανοχή στα τσιράκια, τους μπράβους και τους μεσάζοντες της εργοδοσίας, του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού! Καμία ανοχή στο πιο σάπιο και αποκρουστικό πρόσωπο της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης! Καμία ανοχή στο μαντρόσκυλο του καπιταλισμού, στο μακρύ χέρι του αστικού κράτους!

Με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες μας ενώνουν τα κοινά προβλήματα και οι κοινοί εχθροί. Είναι οι φυσικοί μας σύμμαχοι στον αγώνα για σίτιση, στέγαση, θέρμανση, ρεύμα, νερό, μόρφωση, περίθαλψη. Είναι οι ταξικοί μας σύμμαχοι στον αγώνα για δουλειά με δικαιώματα, στον αγώνα ενάντια στο κεφάλαιο και τον εργασιακό μεσαίωνα. Είναι κομμάτι από σάρκα μας στον αγώνα για το δικαίωμα στη ζωή, στον αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο που καταστρέφει χώρες και αιματοκυλεί λαούς για το ξαναμοίρασμα του κόσμου. Τώρα οι φλόγες του πολέμου πλησιάζουν απειλητικά προμηνύοντας νέους κινδύνους και για το δικό μας λαό. Οι κυβερνήσεις έχουν διαθέσει στις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, εξ αρχής για τον πόλεμο στη Συρία, το έδαφος, τη θάλασσα και τον αέρα της χώρας μας και είναι συνένοχες των ιμπεριαλιστικών εγκλημάτων, παρέχοντας γη και ύδωρ στους φονιάδες των λαών. Συνεχίζοντας αυτή την πολιτική και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, εκτός των άλλων έδωσε πράσινο φώς για να έχει ενισχυμένες δυνάμεις το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο και τάζει υποτακτικά νέες βάσεις στους αμερικανούς.

Οι ντόπιοι κεφαλαιοκράτες, οι αμερικανοί και ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές, οι κυβερνήσεις και τα κόμματα τους μας ρημάζουν τη ζωή και μας στερούν τα πάντα. Αυτοί μας επέβαλαν τα Μνημόνια της φτώχειας, μας ρίχνουν στην ανεργία, μας κόβουν τις συντάξεις, μας φορολεηλατούν, μας επιβάλουν μισθούς πείνας και απλήρωτη εργασία. Αυτοί λεηλατούν το πλούτο της χώρας και αφαιμάζουν τον ιδρώτα μας.

Στις προσφυγομάνες πόλεις και γειτονιές μας που χτισθήκανε με το κόπο, τις θυσίες, τον αγώνα των προσφύγων της Μικράς Ασίας, των εσωτερικών μεταναστών από κάθε γωνιά της χώρας και των εργατών δε περνάει ο φασισμός! Σε αυτά τα ποτισμένα χώματα με το αίμα των αγωνιστών του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ ηττήθηκε ο ναζισμός. Εδώ που δόθηκε η μάχη της παράγκας κι ο αγώνας για τη γη δεν περνάει ο φόβος και η τρομοκρατία. Εδώ οι λαϊκοί- εργατικοί αγώνες θα τσακίσουν και πάλι το φασισμό!

Το φασισμό τσακίζουν αγώνες λαϊκοί!
Κάτω η αντιμεταναστευτική πολιτική ΕΕ-κυβέρνησης!
Έξω το ΝΑΤΟ και οι Αμερικανοί! Έξω απ’ την ΕΕ!
Κοινός αγώνας Ελλήνων, προσφύγων και μεταναστών ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και την καπιταλιστική βαρβαρότητα που σπέρνουν τη φτώχεια, την προσφυγιά και το θάνατο!
Ζήτω η φιλία και η αδελφοσύνη των λαών!

20/1/2017

6 σχόλια:

 1. Ανώνυμος21/1/17, 8:57 π.μ.

  Έξω το ΝΑΤΟ και οι Αμερικανοί! Έξω απ’ την ΕΕ! Είναι αυτό σύνθημα κοινής πάλης μαζί με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες; Τους ρωτήσατε καθόλου;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ενώ εσύ τους ρώτησες και σου απάντησαν αρνητικά για τα συγκεκριμένα συνθήματα;
  Αντί να κρύβεσαι πίσω από τους πρόσφυγες πες την άποψή σου να τη συζητήσουμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμος22/1/17, 4:21 μ.μ.

  Εσεις που ειστε κομμα τους ρωτήσατε και συμφωνησαν; Ασε τι λεω εγω. Οι προσφυγες ήρθαν όπως νομίζουν στη γη της επαγγελίας (ΕΕ)και εσεις τους λετε ελάτε να τη διαλύσουμε την ΕΕ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ανώνυμος22/1/17, 11:42 μ.μ.

  Ρε ανωνυμε, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ στρατολογησαν και τους εστειλαν τους τζιχαντιστες για λογους δημοκρατιας υποτιθεται. Μετα τους βομβαρδισαν κλπ Τι να τους ρωτησεις; Τι λες δηλαδη πρεπει να αισθανονται ευγνωμοσυνη που υπαρχει ο παραδεισος της ΕΕ και βρηκαν καταφυγιο;
  ΣΚ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Μόνο αυτό κατάλαβες απ' όλη την ανακοίνωση;

  Με πρόσφυγες κουβεντιάζουμε, διαδηλώνουμε, με άλλους διαφωνούμε με άλλους συμφωνούμε. Όπως συμβαίνει με όλο το λαό. Μήπως θα έπρεπε να κάνουμε και δημοψήφισμα;

  Τουλάχιστον η δική μας είναι και συλλογική και ξεκάθαρη. Η δική σου είναι ...κρυφή ή ντρέπεσαι να μας τη πεις;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ανώνυμος23/1/17, 11:36 π.μ.

  Ακόμα και αν δεχτούμε ότι οι πρόσφυγες θεωρούν ότι η ΕΕ είναι η γη της επαγγελίας (εντάξει εδώ για την ώρα δεν πέφτουν βόμβες), για ποιο λόγο είναι λάθος να παρεμβαίνεις σε αυτούς προσπαθώντας να αναδείξεις τον πραγματικό χαρακτήρα της ΕΕ; Δηλαδή η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας πχ δεν επηρρεάζει άμεσα τις ζωές τους; Η κατάσταση στα hotspots προσιδεάζει με "γη της επαγγελίας"; Η μήπως το σύγχρονο σκλαβοπάζαρο και η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη υπερεκμετάλλευση όσων "ενσωματωθούν" σε χώρες της ΕΕ είναι αδιάφορο για σένα, και άρα αφού ήρθαν εδώ, όλα καλά εφόσον γλυτώσαν από τον πόλεμο; Δεν πρέπει να δημιουργηθεί συνείδηση αγώνα και διεκδίκησης στους ίδιους τους πρόσφυγες όπου και αν αυτοί βρίσκονται; Και στην τελική ακόμα και αν δε συμφωνούν όλοι οι πρόσφυγες μαζί μας, πρέπει να παραιτηθούμε από το να παλεύουμε την άποψή μας;
  ΓΚ

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com