...................

5 Ιαν 2017

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ ΑΕ»: μεγάλη κινητοποίηση μέσα στο Γενάρη

Μεγάλη κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη, μέσα στο Γενάρη, προγραμματίζει το Πανελλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στην επιχείρηση «Καρυπίδης» (πρώην «Αρβανιτίδης»). Η πραγματοποίηση της κινητοποίησης αποφασίσθηκε την Τετάρτη, μέσα από σύσκεψη των εργαζομένων που έγινε στο ΕΚΘ. Η ημερομηνία θα καθοριστεί κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης που θα γίνει την Τρίτη 10 Γενάρη, στις 12 το μεσημέρι, στο ΕΚΘ.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, ορίστηκε επιτροπή αλληλεγγύης, η οποία θα συγκεντρώνει την εικόνα για τα πιεστικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και θα προγραμματίζει παρεμβάσεις και δράσεις για την επίλυσή τους, σε συνεργασία και με τις αντίστοιχες επιτροπές άλλων σωματείων.

Οι εργαζόμενοι ξεκαθάρισαν για άλλη μια φορά ότι δεν συμμετέχουν στα παζάρια κυβέρνησης - εργοδοτών που στόχο έχουν το τσάκισμα των εργατικών δικαιωμάτων και ότι δεν κάνουν βήμα πίσω από το αίτημα πληρωμής του συνόλου των δεδουλευμένων που τους οφείλει η εργοδοσία και διασφάλισης όλων των θέσεων εργασίας.

Κατήγγειλαν τον εμπαιγμό από το Γραφείο του Πρωθυπουργού, που συνεχίζει να τους αγνοεί, παρά τη δέσμευση ότι μέχρι και χτες θα τους ενημέρωνε για το πότε θα πάρουν το έκτακτο οικονομικό βοήθημα για το οποίο έχει δεσμευθεί εδώ και μήνες η κυβέρνηση.

Καλούν την κυβέρνηση και το υπουργείο Εργασίας ειδικότερα να σταματήσουν να τους εμπαίζουν και να καταβάλουν άμεσα το έκτακτο οικονομικό βοήθημα. Επίσης, να πάρει μέτρα η κυβέρνηση για την προστασία των απλήρωτων εργαζομένων απέναντι στη ΔΕΗ, στην ΕΥΑΘ, στις εφορίες και τις τράπεζες που καθημερινά τους σφίγγουν τη θηλιά στο λαιμό. Να δώσει επίδομα ενοικίου σε όσους κινδυνεύουν με έξωση από τα σπίτια τους, καθώς αδυνατούν να πληρώσουν το ενοίκιό τους.

http://www.902.gr/

1 σχόλιο:

 1. Ανώνυμος7/1/17, 7:54 μ.μ.


  Συγκεντρωμένοι έξω από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, όπου βρίσκεται και ο πρωθυπουργός, είναι αυτή την ώρα οι εργαζόμενοι του «Καρυπίδη», διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους, αλλά και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους.
  Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν παραταχθεί στην είσοδο του υπουργείου προκειμένου να εμποδίσουν τους εργαζόμενους.
  Με συνθήματα όπως «Απλήρωτη δουλειά, απολυμένοι εργάτες, έτσι πλουτίζουν οι κεφαλαιοκράτες» και πανό καταγγέλλουν την πολιτική της κυβέρνησης που έχει καταδικάσει στη φτώχεια και την εξαθλίωση την εργατική τάξη, προς όφελος του κεφαλαίου.
  Οι εργαζόμενοι της επιχείρησης «Καρυπίδης» συνεχίζουν τον αγώνα για την διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας, κατά τη διάρκεια μεταβίβασης μέρους ή ολόκληρης της δραστηριότητας της επιχείρησης σε άλλη εταιρεία (ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ), την πληρωμή του συνόλου των δεδουλευμένων που τους οφείλονται από τον Φλεβάρη και απαιτούν από την κυβέρνηση, άμεσα, να τους δώσει το έκτακτο οικονομικό βοήθημα για το οποίο έχει δεσμευθεί ώστε να αντιμετωπίσουν ζωτικές ανάγκες επιβίωσης. Επίσης, απαιτούν από την κυβέρνηση να πάρει μέτρα για την προστασία τους απέναντι στη ΔΕΗ, την ΕΥΑΘ, τις εφορίες και τις τράπεζες που καθημερινά τους σφίγγουν τη θηλιά στο λαιμό, να δώσει επίδομα ενοικίου σε όσους κινδυνεύουν με έξωση από τα σπίτια τους καθώς αδυνατούν να πληρώσουν το ενοίκιο τους.
  http://emporoupallilos.blogspot.gr/2017/01/blog-post.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com