....................................................

19 Ιαν 2017

Ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Αντίστασης για τον Ευτύχη Πιτσικουλάκη

Στις 16 Γενάρη συναγωνιστές, φίλοι, συγγενείς αποχαιρετίσαμε για τελευταία φορά τον Ευτύχη Πιτσικουλάκη. Ο πρόωρος χαμός του μας πίκρανε πολύ. Μιλάμε για έναν αγωνιστή (ανεξάρτητα από τις όποιες διαφωνίες μπορούσε να έχει κάποιος μαζί του για τις απόψεις του), που όλα αυτά τα δύσκολα χρόνια της κινηματικής υποχώρησης έδινε πάντα το παρόν, πάντα με την ίδια φρεσκάδα και ενθουσιασμό σαν νεολαίος.

Γιατί οφείλουμε να το πούμε, ότι ο συναγωνιστής Ευτύχης από τη δεκαετία του ’90 που τον γνωρίσαμε, δεν σταμάτησε ποτέ να μάχεται με συνέπεια, με αγωνιστικό ήθος και επιμονή για την υπόθεση του λαού, έτσι όπως αυτός πίστευε ότι την υπηρετούσε. Δεν παραιτήθηκε, δεν συνθηκολόγησε με το σύστημα της εξάρτησης, της εκμετάλλευσης και της εξαθλίωσης, που και ο ίδιος ήταν ένα απ’ τα θύματα του, μιας και διατελούσε μακροχρόνια άνεργος.

Τέτοιοι αγωνιστές με την εντιμότητα και την αξιοπρέπεια του Ευτύχη, όταν φεύγουν απ’ τη ζωή αφήνουν ένα κενό». Όμως σύντροφε Ευτύχη, όσο κι αν δακρύσαμε για το φευγιό σου είμαστε σίγουροι ότι η ταξική πάλη θα γεννήσει νέους αγωνιστές. Είμαστε επίσης σίγουροι, ότι οι μεγάλες μάχες του λαού μας για τα δίκια του, όσο κι αν καθυστερούν είναι μπροστά. Σε αποχαιρετούμε με το σεβασμό που σου αξίζει και θα σε θυμόμαστε στους αυριανούς αγώνες.

Χανιά 18-01-2017
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com