17 Ιαν 2017

Επίθεση χρυσαυγιτών σε σχολείο; Καταδίκη της πολιτικής αντιπαράθεσης και των "εξωσχολικών" από το υπουργείο Παιδείας!


Όσο κι πασχίζει αυτό το σύστημα, από τις κυβερνήσεις του μέχρι τα ΜΜΕ και τον ...Καρατζαφέρη, να εξωραΐσει τους ναζί δεν τα καταφέρνει. Αυτοί ναζί και εγκληματίες θα παραμείνουν, το ρόλο του τρομοκράτη, για λογαριασμό του συστήματος πάντα, έχουν επιλέξει και τον κρατούν γερά!
Έτσι και σήμερα. Ενώ συνεχίζεται η δίκη τους για τα εγκλήματα που έχουν διαπράξει (με τους ίδιους βέβαια να εκμεταλλεύονται τα βουλευτικά τους προνόμια που κατά τα άλλα τα απεμπολούνται και να μην πατούν το ποδάρι τους στις δικαστικές αίθουσες!) εμφανίστηκαν σήμερα στον ένα από τους τόπους εγκλημάτων, στο Πέραμα και πιο συγκεκριμένα στο Ικόνιο, για να εισβάλουν και να επιτεθούν σε γονείς και εκπαιδευτικούς. Σ' ένα σχολείο όπου θα πηγαίνουν προσφυγόπουλα από το Σχιστό για φοίτηση. Τιμώντας έτσι αμετανόητα από τη μεριά τους και την επέτειο της δολοφονίας του Σαχζάτ Λουκμάν.
Αυτοί φασίστες ήταν και θα είναι, τίποτα δεν τους αλλάζει και μένει στο λαϊκό και εργατικό κίνημα να τους αντιμετωπίσει γιατί με δίκες και το κράτος μπροστά αντιφασισμός δε γίνεται.
Το κράτος και τα δικαστήρια και αυτά του συστήματος είναι και δεν μπορούν επίσης να ξεφύγουν από το ρόλο τους. Όπως και οι κυβερνήσεις, με όποιο πρόσημο κι αν αυτοπροσδιορίζονται.

Βγήκε λοιπόν το υπουργείο Παιδείας και ο Γενικός του Γραμματέας να καταδικάσουν την εισβολή καταγγέλοντας τι; Λες και περίμεναν την αφορμή! Τις πολιτικές αντιπαραθέσεις και συγκρούσεις καθώς και τους εξωσχολικούς!!! Τώρα αν σας δημιουργούνται περίεργοι συνειρμοί, αν το μυαλό σας πάει σε λογικές εξισοτισμού και σε λογικές των δύο άκρων διαβάζοντας αυτά τα λόγια δεν θα έχετε άδικο. Είναι ένα δείγμα και αυτό για το πόσο για τα καλά έχουν μπει στο ρόλο των εκπροσώπων του συστήματος οι κυβερνώντες εδώ και δύο χρόνια αυτό το τόπο. Το κακό είναι ότι έτσι συκοφαντούν την Αριστερά και τους αγώνες για τη δημοκρατία που έχουμε δώσει όλοι μας, τους αγώνες ενάντια και στο φασισμό, ενάντια και στους σύγχρονους ναζί. Αυτή είναι μάλλον η μεγαλύτερη υπηρεσία που προσφέρουν οι ΣΥΡΙΖΑίοι στο σύστημα. Συνειδητά - συνειδητότατα!

Αντιγράφουμε και υπογραμμίζουμε από το σχετικό ρεπορτάζ της ΕΡΤ:

«Το σχολείο, που έχει επιλεγεί για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων, δέχθηκε την εισβολή, ενώ ξεκινούσε η συνεδρίαση του Συλλόγου Γονέων. Οι ομάδα των Χρυσαυγιτών εισέβαλε στο σχολείο, χωρίς την απαιτούμενη άδεια, επιχειρώντας να μεταβάλει τον εκπαιδευτικό χώρο σε αρένα πολιτικής αντιπαράθεσης και σύγκρουσης», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Γιάννης Παντής δήλωσε: «Η σημερινή εμφάνιση των Χρυσαυγιτών, με επικεφαλής τον υπόδικο Γιάννη Λαγό, δεν θα ματαιώσει τη λειτουργία του σχολείου για τα προσφυγόπουλα.
Η υποχρέωση της Πολιτείας -που απορρέει τόσο από τον αξιακό, ηθικό κώδικα όσο και τις διεθνείς συμβάσεις που έχει υπογράψει η χώρα μας- να παρέχει εκπαίδευση σε όλα τα παιδιά των προσφύγων, θα τηρηθεί αταλάντευτα αναφέρει και προσθέτει ότι το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων έχει την υποχρέωση να θωρακίσει τις εκπαιδευτικές διαδικασίες από παρεμβάσεις εξωσχολικών, όποιοι κι αν είναι αυτοί, όποιους σκοπούς κι αν επιδιώκουν».

Μια χαρά υπηρεσία πρόσφερε λοιπόν για άλλη μια φορά η Χρυσή Αυγή στο σύστημα, μια χαρά αφορμή βρήκε και το υπουργείο Παιδείας για να στείλει τα μηνύματά του! Όχι στη πολιτική, όχι στις πολιτικές αντιπαραθέσεις και συγκρούσεις, όχι στις παρεμβάσεις εξωσχολικών. Όσοι λοιπόν απεργάζεστε τίποτα περίεργα -όπως αγώνες στα σχολεία, κινητοποιήσεις καθηγητών και μαθητών, κινητοποιήσεις γονέων ή σκεφτόσαστε να τα στηρίξετε αυτά τα περίεργα- θα εξισωθείτε με τους ναζί αλλά, ως γνωστόν, θα αντιμετωπισθείτε πραγματικά αυστηρά. Από το ίδιο ιδεολογικό και πολιτικό οπλοστάσιο των προηγούμενων κυβερνώντων βγαίνουν αυτές οι ανακοινώσεις. Το κράτος έχει συνέχεια, το ζητούμενο είναι να βρει τη συνέχειά του το κίνημα. Το πραγματικό! Και απέναντι στο κράτος και απέναντι στα χρυσαυγίτικα τσιράκια του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com