21 Ιαν 2017

Αντιφασιστική διαδήλωση στο Πέραμα (φωτογραφίες)

Με μια καλή και μαζική αντιφασιστική διαδήλωση δόθηκε απάντηση στις χρυσαυγίτικες προκλήσεις στο δημοτικό σχολείο του Νέου Ικονίου στο Πέραμα. Καλέσματα την ίδια ώρα, στις 10:30 το πρωί, και στη πλατεία Ηρώων υπήρχαν πολλά.

Καλούσαν το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής, η ΕΛΜΕ Πειραιά, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Κερατσινίου - Περάματος "Νίκος Πλουμπίδης" (δάσκαλοι), η Ένωση Γονέων Περάματος, ο Συντονισμός για το προσφυγικό και το μεταναστευτικό, η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Πειραιά, το Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά, τοπικές συλλογικότητες και λαϊκές επιτροπές, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η ΟΡΜΑ, το ΕΕΚ, η ΛΑΕ, το ΣΕΚ με τη ΚΕΕΡΦΑ, το Ρεσάλτο, η Κίνηση Νίκαιας "Κόντρα στο Ρεύμα" κ.ά.. Φυσικά εκεί ήταν και η Λαϊκή Αντίσταση - Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία με δικό της κάλεσμα.

Με λίγα λόγια το παρών το έδωσε σχεδόν όλο το φάσμα του αντιφασισμού από το ΠΑΜΕ και τα σωματεία του μέχρι την εξωκοινοβουλευτική Αριστερά και την αναρχία. Οι διαδηλωτές άρχισαν να συγκεντρώνονται στη πλατεία από νωρίς και αφού εκφωνήθηκαν ομιλίες και χαιρετισμοί πραγματοποιήθηκε η διαδήλωση στους δρόμους του Περάματος με αρκετά εμφανή τη παρουσία της αστυνομίας από την αρχή μέχρι το τέλος.

Βέβαια ήταν, όπως και είναι σε κάθε τέτοια περίπτωση, ένα ζητούμενο η συμμετοχή του λαού της περιοχής και σε αυτή τη διαδήλωση. Ο κόσμος της περιοχής παρακολουθούσε μάλλον σιωπηρά χωρίς να εκφράζει την αποδοχή ή την αποδοκιμασία του. Αποτέλεσμα της αδυναμίας όλων, αλλά και για διαφορετικούς λόγους, να απευθυνθούν στο λαό και να του εμπνεύσουν πραγματικά αισθήματα αγωνιστικότητας, αντίστασης και διεκδίκησης ιδιαίτερα μετά το στραπάτσο που έφαγε -ο λαός στο σύνολό του- τα τελευταία χρόνια με την έλευση του ΣΥΡΙΖΑ στη κυβέρνηση.

Δεν μπορεί να υπάρχει αποτελεσματική απάντηση στον φασισμό μόνο από τους αντιφασίστες κάθε απόχρωσης. Η δύναμη είναι στον λαό και ουσιαστική απάντηση στον φασισμό και σε αυτούς που εξυπηρετεί μπορεί να δοθεί μόνο από αυτόν. Αρκεί η Αριστερά κυρίως να αντιληφθεί ότι χρειάζεται να τον στηρίξει πολιτικά και ιδεολογικά για να συγκροτήσει και να οργανώσει την πάλη του και σε όλα τα μέτωπα. Μπορεί ως προς τις διαθέσεις απέναντι στον φασισμό της αριστεράς και του αντιφασιστικού χώρου γενικότερα, να μην έχουμε ενδοιασμούς, ως προς τις πολιτικές τους δυνατότητες έχουμε δυστυχώς πολλούς. Το ζητούμενο δεν είναι να θέλουν αλλά αν μπορούν, ιδιαίτερα με τις πολιτικές και ιδεολογικές κατευθύνσεις που έχουν επικρατήσει στο μεγαλύτερο μέρος τους. Κατευθύνσεις που τελικά στο λαό ο μόνος ρόλος που δίνεται είναι αυτός του παρατηρητή και του χειροκροτητή.

Η Λαϊκή Αντίσταση - Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία διαδήλωσε, τόσο με την προκήρυξη που μοίρασε όσο και με τα συνθήματά της στη διάρκεια της πορείας, το ζήτημα της ενότητας της εργατικής τάξης, Ελλήνων και μεταναστών απέναντι στην επίθεση του ιμπεριαλισμού, την αλληλεγγύη απέναναντι στο πρόσφυγες που παράγουν οι επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών και οι ανταγωνισμοί τους, τη φτώχεια και την καταστολή αλλά και τη κυβερνητική πολιτική που ενισχύει τα φασιστικά και ρατσιστικά φαινόμενα. Κατήγγειλε τον συστημικό ρόλο της Χρυσής Αυγής και του φασισμού συνολικά αλλά και την τραμπούκικη δράση του, που αποτελεί μέρος αυτού του ρόλου και τον ενισχύει το αστικό κράτος με κάθε κυβέρνησή του.

Created with flickr slideshow.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com