....................................................

28 Ιαν 2017

Το μονοπάτι που χάραξε θα το βαδίσουν οι επόμενοι!

Υπάρχουν εκατομμύρια άνθρωποι που γεννιόνται και πεθαίνουν καθημερινά σ' αυτή τη γη. Κατά τη διάρκεια της μικρής ζωής τους, άλλοι περνούν χωρίς να αφήσουν ούτε ένα τόσο δα αποτύπωμα. Άλλοι πάλι με ένα στομφώδη τρόπο προσπαθούν να προβάλλουν την ύπαρξή τους κάνοντας πάταγο.

Υπάρχουν και κάποιοι πολύ λιγότεροι, λιγότερο προβεβλημένοι, στα παρασκήνια, έξω από τους προβολείς και τα φώτα, που χαράζουν ανεξίτηλα τις ζωές των ανθρώπων που βρέθηκαν πλάι τους. Πλάι τους. Ετσι ακριβώς τοποθετούνται οι άνθρωποι γύρω τους, παρόλο που όλοι τους ξέρουνε ότι αυτός ο άνθρωπος που στέκεται πλάι τους, είναι αυτός που έχει την ικανότητα να αφήνει ένα βαθύ αποτύπωμα περνώντας από αυτή τη μικρή ζωή.

Δεν θα γράψουν γι’ αυτόν τα περιοδικά. Δε θα τον προβάλουν τα κανάλια, δεν θα τρέξουν με μικρόφωνα να του πάρουν συνέντευξη για όλα αυτά τα σημαντικά που θα πει ή θα κάνει. Όμως οι άνθρωποι που είναι στο πλάι του, που ζουν κοντά του, αισθάνονται το βάρος της ύπαρξης του και μάλιστα στις πιο κρίσιμες στιγμές. Είναι εκεί, σε μικρούς και μεγάλους αγώνες που δίνονται για τη ζωή, πορεύεται πλάι σου, δεν αναζητά την προσοχή σου, την κερδίζει με τον κάθε του λόγο. Γιατί είναι αληθινός, γήινος, καθημερινός, λαϊκός, απλός, λιτός, κατανοητός, ιδιαίτερος, μοναδικός. Δεν έχει όνομα, για τους ιστορικούς του μέλλοντος και ας είναι το μέλλον. Είναι ο καθένας που πορεύεται επιλέγοντας το δρόμο του αγώνα ή της υποταγής. Που την κρίσιμη στιγμή θα διαλέξει ανάμεσα στο "δρόμο της αρετής και της κακίας" έχοντας πλήρη επίγνωση των απαιτήσεων του δρόμου που θα επιλέξει, και θα τον τραβήξει μέχρι εκεί που φτάνει, χωρίς αμφιταλαντεύσεις και αν....

Στο σίγουρο βηματισμό του, θα ακολουθήσουν κι άλλοι, είτε σταθερά είτε πρόσκαιρα. Δε θα θαμπωθεί από την αυλή του, δεν χρειάζεται αυλή. Έχει ξεκάθαρο στο μυαλό του γιατί αξίζει να ζει κανείς, τι ήρθε στη ζωή να υπηρετήσει και τι απαιτεί αυτή η επιλογή. Κι όταν κάποτε έρθει η ώρα να φύγει, έχει αφήσει πίσω του το μονοπάτι που ο ίδιος χάραξε, ακόμα κι εκεί που δεν υπήρχε μονοπάτι, σε αχαρτογράφητα εδάφη, για να το βαδίσουν οι επόμενοι, αυτοί που είχαν τη σπάνια τύχη να βρεθούν εκεί, πλάι του.

Ο.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com