17 Ιαν 2017

Συνέχεια στις διώξεις φοιτητών στη Ξάνθη

Την Τετάρτη στις 11/1 κολλήθηκαν κλήσεις από τη δικαστική αρχή, χωρίς να είναι μέσα σε φάκελο, στις εισόδους των πολυκατοικιών φοιτητών-μελών του Συλλόγου Φοιτητών Ξάνθης, που συμμετείχαν στις περσινές κινητοποιήσεις ενάντια στην καθηγητική αυθαιρεσία. Αυτές οι κλήσεις καλούν 11 συμφοιτητές μας σε ανάκριση με βάση καταθέσεις του καθηγητή Παύλου. Είχαν προηγηθεί τηλεφωνήματα από τη δικαστική αρχή Ξάνθης, στις 28/11, ζητώντας να δώσουν προσωπικά στοιχεία χωρίς να διευκρινίζει τον λόγο. Μέσα σε αυτά τα άτομα βρίσκονται και τρία μέλη των Αγωνιστικών Κινήσεων όπου είχαν ενεργή συμμετοχή στη προετοιμασία και διεξαγωγή του αγώνα ενάντια στην καθηγητική αυθαιρεσία.

Οι συγκεκριμένες κινήσεις συνδέονται με τις μηνύσεις που είχαν γίνει πέρσι σε μέλη του συλλόγου για την συνδικαλιστική τους δράση. Οι μηνύσεις αυτές είχαν γίνει πάλι μετά από υπόδειξη του καθηγητή Παύλου (κάτι το οποίο έμμεσα παραδέχθηκε ο ίδιος).

Είναι ξεκάθαρο πως αυτές οι μηνύσεις είναι ένα ευθύ χτύπημα σε οποιονδήποτε σηκώνει κεφάλι απέναντι στην πλήρως εντατικοποιημένη καθημερινότητα που βιώνει στη σχολή, απέναντι στις δυσκολίες που βιώνει στη ζωή του. Είναι ένα ευθύ χτύπημα στη συνδικαλιστική δράση. Αναδεικνύεται για άλλη μια φορά το πόσο ενόχλησε τον Παύλο αλλά και τον κάθε Παύλο το γεγονός ότι μια μεγάλη μερίδα φοιτητών επέλεξε τον δρόμο του αγώνα ενάντια στις πολιτικές που εφάρμοζε και όχι τον δρόμο της υποταγής και της συνδιαλλαγής. Έτσι χρησιμοποιεί τις μηνύσεις στέλνοντας μήνυμα ως εκπρόσωπος του συστήματος μέσα στα πανεπιστήμια ότι όποιος αντιστέκεται θα τιμωρείται. Καλλιεργώντας κλίμα φόβου στους φοιτητές.

Συγκεκριμένα χαρακτηρίζονται αυτοί οι 11 συμφοιτητές μας ως υπαίτιοι για το κλίμα "βίας και τρομοκρατίας" στο ΔΠΘ. Για την κατάργηση του ασύλου και για την επιβολή των ιδεών τους με τη βία, φιμώνοντας όσους έχουν αντίθετη άποψη. Οι συμφοιτητές μας το γνωρίζουν καλά ότι καμία υπόσταση δεν έχουν αυτές οι κατηγορίες και το αποδεικνύουμε με την καθημερινή δράση και παρουσία μας. Είναι ξεκάθαρο ότι ο μόνος στόχος είναι οι συνδικαλιστικές ελευθερίες και το δικαίωμα των φοιτητών να κοντράρουν το καθηγητικό κατεστημένο, να διεκδικούν και να αγωνίζονται!

Αυτές οι κινήσεις δεν είναι καθόλου ξεκομμένες από την συνολικότερη πολιτική του συστήματος. Για να μπορέσει να περάσει την επίθεσή του ενάντια στο λαό και τη νεολαία προωθεί τη φασιστικοποίηση της δημόσιας και πολιτικής ζωής για να δημιουργήσει ένα αντιδραστικό κλίμα και να τρομοκρατήσει κάθε άνθρωπο που δεν υποτάσσεται σε αυτό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι δίκες που γίνονται στο Μόναχο όπου δικάζονται οι Τούρκοι αγωνιστές της ΑΤΙΚ με μόνη κατηγορία ότι είναι κομμουνιστές.

Οι Αγωνιστικές Κινήσεις πιστεύουν ότι δεν πρέπει να μας τρομοκρατούν καθηγητές και πρυτάνεις αλλά ότι πρέπει να διαλέξουμε να δώσουμε πολιτική απάντηση ενάντια σε αυτές τις διώξεις. Πρέπει ως φοιτητές μέσω των συλλογικών μας οργάνων -και όχι μόνο-, να καταγγείλουμε τις διώξεις και τη φασιστικοποίηση και να δώσουμε μαζικές και μαχητικές απαντήσεις μέσω του κινήματος. 

Καλούμε όλους τους φοιτητές σε κινητοποίηση έξω από τα δικαστήρια Ξάνθης το πρωί της Παρασκευής στις 27/1.

Δεν υπάρχουν σχόλια: