3 Ιαν 2017

ΑΤΙΚ: Το φασιστικό τούρκικο κράτος είναι υπεύθυνο για το μακελειό στο Ορτάκιοϊ!

Τις πρώτες ώρες του 2017 στην Πόλη, στο κλαμπ Ρεϊνά σκοτώθηκαν τριάντα εννέα άνθρωποι και τραυματίστηκαν τουλάχιστον εξήντα πέντε.

Οι δημοσιεύσεις και οι δηλώσεις στον τύπο πριν τη Πρωτοχρονιά σχετικά με τον χριστιανικό γιορτασμό της πρωτοχρονιάς και οι απειλές από την πλευρά των τζιχαντιστών, ήταν οι οιωνοί αυτού μακελειού. Ακόμη και αν δεν αποκαλυφθεί ποιος πάτησε την σκανδάλη, οι αληθινοί ένοχοι γι' αυτή τη  σφαγή είναι γνωστοί. Υπεύθυνοι είναι οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι που έκαναν δηλώσεις για τη πρωτοχρονιά και η διεύθυνση θρησκευτικών υποθέσεων που κήρυξε παράνομο τον εορτασμό της Πρωτοχρονιάς!

Αυτοί οι δολοφόνοι δεν αιματοκυλούν πρώτη φορά: στην Ματωμένη Κυριακή του 1969, στο Μαράς, στο Τσόρουμ, στην Σίβας, στο Ρομπόσκι, στο Σουρούτς, στην Άγκυρα, στο Γκαζιαντέπ… Η δολοφονική παράδοση του κράτους φτάνει στις μέρες μας από την ίδρυση της τουρκικής δημοκρατίας. Το μακελειό στο Ορτάκιοϊ είναι ο τελευταίος κρίκος αυτής της αλυσίδας.

Σήμερα η κυβέρνηση προσπαθεί να διασπάσει την κοινωνία με κριτήριο τον τρόπο ζωής και δημιουργεί αυτήν την νοσηρή ατμόσφαιρα. Το έδαφος γι' αυτό το μακελειό το ετοίμασε η πολιτική της κυβέρνησης του AKP. Αυτοί είναι οι πολιτικοί υπεύθυνοι για την σπίθα που πυροδότησε αυτά τα γεγονότα. Αυτή η κυβέρνηση και το τουρκικό κράτος που πραγματοποίησε δεκάδες σφαγές το 2016 δεν μπορεί να ξεγλιστρήσει από την ευθύνη για το μακελειό των πρώτων ωρών του 2017.

Εργάτες, εργαζόμενοι!

Η κυβέρνηση του ΑΚΡ στο επόμενο διάστημα θα γενικεύσει και άλλο τις επιθέσεις των συμμοριών που η ίδια τροφοδοτεί. Ο δρόμος για να σταματήσουν αυτές οι επιθέσεις περνάει μέσα από τον μακροπρόθεσμο και αποτελεσματικό κοινό μας αγώνα. Σαν ΑΤΙΚ καταγγέλλουμε αυτήν την επίθεση και ακόμη μια φορά επιβεβαιώνουμε ότι θα κάνουμε ότι μας αναλογεί. Με αυτήν την ανακοίνωση καλούμε όλες τις επαναστατικές, τις δημοκρατικές και τις πατριωτικές δυνάμεις να κινητοποιηθούν.

Θερμά συλλυπητήρια σ’ αυτούς που έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους και γρήγορη ανάρρωση στους τραυματίες.

ΑΤΙΚ – Συνομοσπονδία Τούρκων Εργατών στην Ευρώπη.
1-1-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com