....................................................

13 Ιαν 2017

ΑΔΕΔΥ: Αλληλεγγύη στις καθαρίστριες Ευαγγελία Αλεξάκη και Βάσω Γκόβα

Αλληλεγγύη στις καθαρίστριες Ευαγγελία Αλεξάκη και Βάσω Γκόβα

Να καταδικαστεί ο αστυνομικός των ΥΜΕΤ

Την Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2017, στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων θα αναβιώσουν οι ημέρες της αστυνομικής βίας της 10ης Ιουλίου του 2014, όταν μπροστά στο Υπουργείο Οικονομικών τα ΜΑΤ έκαναν ακόμα μία επίθεση στις αγωνιζόμενες καθαρίστριες του Υπουργείου, που διαμαρτύρονταν για την έλευση της Τρόικας.

Από την επίθεση των ΜΑΤ, τραυματίστηκαν σοβαρά οι καθαρίστριες Ευαγγελία Αλεξάκη και Βάσω Γκόβα. Και σαν να μην έφτανε αυτό, ο αστυνομικός των ΥΜΕΤ που τις χτύπησε τις μήνυσε κιόλας για αντίσταση κατά της αρχής και εξύβριση. Οι καθαρίστριες παράλληλα μηνύουν τον ίδιο, ζητώντας την τιμωρία του για τη βάρβαρη καταστολή εναντίον τους που είχε ως αποτέλεσμα να χτυπηθούν σωματικά αλλά και ψυχολογικά. Αμέσως μετά το περιστατικό ο αστυνομικός ο οποίος φορούσε γάντια μηχανής είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα και είχε διαταχθεί ΕΔΕ.

Η υπόθεση εκδικάζεται την Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2017. Στην πρώτη δίκη που αναβλήθηκε, υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση αστυνομικών των ΜΑΤ δημιουργώντας κλίμα τρομοκρατίας στους αλληλέγγυους στο χώρο των δικαστηρίων, ενώ αναβλήθηκε για δεύτερη φορά (11 Φεβρουαρίου 2016), εξαιτίας της απεργίας των δικηγόρων που αγωνίζονταν για την απόσυρση του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου Κατρούγκαλου.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εκφράζει για ακόμη μία φορά την αλληλεγγύη της στις καθαρίστριες και καλεί τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου, των Δ.Σ. των Ομοσπονδιών και των Σωματείων του Δημοσίου να δώσουν το «παρών» την Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2017, στις 10:00π.μ., στα Δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. απαιτεί:

Να πάψει κάθε δίωξη κατά των αγωνιζόμενων καθαριστριών.
Την παραδειγματική τιμωρία του αστυνομικού που χτύπησε την Ευαγγελία Αλεξάκη και τη Βάσω Γκόβα.

Ο αγώνας των καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών και άλλων αγωνιζόμενων ομάδων για το δικαίωμα στη δουλειά παραμένει επίκαιρος: ο αγώνας για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών που στρέφονται ενάντια στα δικαιώματα του κόσμου της εργασίας και του λαού, καθώς και όλων όσοι τις εφαρμόζουν συνεχίζεται.

Τα μνημόνια διογκώνουν όχι μόνο τη φτώχεια και την εξαθλίωση αλλά και την κρατική καταστολή. Για αυτό, απέναντι στη βία της εξουσίας και των μνημονίων, απαντάμε με δυναμικούς, ενωτικούς παλλαϊκούς αγώνες.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com