...................

26 Ιαν 2017

Συνελήφθη στη Τουρκία ο αγωνιστής Ερκάν - Να αφεθεί ελεύθερος!

Συνελήφθη τραυματισμένος στις 22 Γενάρη το πρωί, στην Τουρκία ο αγωνιστής Ερκάν, γνωστός στο λαϊκό κίνημα της χώρας μας καθώς ήταν πολιτικός πρόσφυγας στην Ελλάδα για πολλά χρόνια και δραστήριος στην Επιτροπή Αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν.

Είχε συλληφθεί τον Ιούνιο του 2014 μαζί με τη Φαντίκ Αντιγιαμάν στην Αθήνα, με την κατηγορία ότι υποστήριζε την οργάνωση DHKP-C. Το γεγονός μάλιστα ότι γνώριζε καλά ελληνικά θεωρήθηκε έως και ενοχοποιητικό! Μετά από μήνες φυλάκισης του, το κατηγορητήριο κατέρρευσε και αθωώθηκε.

Η συνεργασία των κατασταλτικών μηχανισμών Ελλάδας και Τουρκίας φάνηκε περίτρανα με τη δημοσίευση απ΄ την τουρκική αστυνομία σε διάφορα δημόσια σημεία της Ισταμπούλ, όπως σε στάσεις Μετρό και λεωφορείων, σε εμπορικά κέντρα κ.ο.κ., μιας φωτογραφίας του με το χαρακτηρισμό του «τρομοκράτη», που είχε τραβήξει η «Αντιτρομοκρατική» στην Αθήνα μετά τη σύλληψή του.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον αγωνιστή αυτόν καθώς και σε όλους τους Τούρκους και Κούρδους επαναστάτες αγωνιστές. 

Να αφεθεί ελεύθερος!Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com