16 Ιαν 2017

Εκδικητική μεταγωγή μεταναστριών από το Ελληνικό μετά από διαδήλωση αλληλεγγύης

Το Σάββατο 14/1 πραγματοποιήθηκε από μια σειρά σωματεία διαδήλωση στο κέντρο κράτησης (ευφημισμός των φυλακών) μεταναστριών στο Ελληνικό από μια σειρά σωματεία και συλλογικότητες αλληλεγγύης. Στο κέντρο αυτό κρατούνται κάτω από άθλιες συνθήκες, χωρίς να δικαιούνται καμιά οικονομική, νομική και υγειονομική υποστήριξη, γυναίκες που χαρακτηρίζονται ως "οικονομικοί" μετανάστες που δεν δικαιούνται ασύλου, όπως υποτίθεται δικαιούνται οι χαρακτηριζόμενοι ως πρόσφυγες πολέμου. Τους τελευταίους μήνες οι έγκλειστοι στο Ελληνικό έχουν προχωρήσει σε κινητοποιήσεις έως και απεργίες πείνας διεκδικώντας τα "αυτονόητα". Πλέον τους έχουν απαγορέψει και οποιαδήποτε επαφή με τον έξω κόσμο δια της απαγόρευσης των επισκεπτηρίων.
Μετά τη διαδήλωση απ' ότι φαίνεται η κυβέρνηση αποφάσισε να δείξει την αποφασιστικότητά της. Απέναντι στους πρόσφυγες και τους μετανάστες βεβαίως αλλά και στο κίνημα αλληλεγγύης. 24 γυναίκες μεταφέρθηκαν αμέσως μετά στα κρατητήρια της Διεύθυνσης Αλλοδαπών στην Π. Ράλλη απ' όπου συνήθως ξεκινούν οι διαδικασίες απέλασης.

Αναδημοσιεύουμε εδώ σχετική ανακοίνωση-καταγγελία του Συλλόγου Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων Αττικής:

 ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ 24 ΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΩΝ που τους έγινε εκδικητική μεταγωγή από το κέντρο κράτησης Ελληνικού στα κρατητήρια της Διεύθυνσης Αλλοδαπών στην Π. Ράλλη

Ως Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων Αττικής απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση των 24 μεταναστριών που ήταν φυλακισμένες στο κέντρο κράτησης μεταναστριών «χωρίς χαρτιά» στο Ελληνικό και που, έπειτα από τη μεγάλη διαδήλωση αλληλεγγύης του Σαββάτου 14/1, η οποία έλαβε χώρα εκεί, τους έγινε εκδικητική μεταγωγή στα κρατητήρια της Διεύθυνσης Αλλοδαπών στην Π. Ράλλη.

Η απάντηση του γραφείου τύπου του αναπληρωτή υπ. Προστασίας του Πολίτη ότι η μεταγωγή τους έγινε «για την ασφάλεια των ίδιων», είναι βγαλμένη από το ξεκάθαρα οργουελιανό παρόν που μας έχει επιβληθεί. Η ασφάλεια, αλλά και η ζωή και η αξιοπρέπεια αυτών των γυναικών, όπως και τόσων άλλων μεταναστών που βιώνουν το καθεστώς εκμετάλλευσης και εγκλεισμού, απειλείται από τους Διοικητές και τους δεσμοφύλακες των κρατητηρίων, όπου τους πετάνε μέσα για ολόκληρους μήνες, και από τους Υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ και όλους τους φορείς που ασκούν την αντιμεταναστευτική-ανθρωποκτόνα πολιτική. Κι όλοι αυτοί είναι υπεύθυνοι για τα βασανιστήρια που συνεχίζουν να βιώνουν οι 24 αυτές γυναίκες.

Είναι ξεκάθαρο πως το βασανιστήριο του εγκλεισμού και οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης μέσα στο κολαστήρια-κρατητήρια δεν γίνονται με τίποτα ανεχτά. Και αυτό είναι κάτι που οι κραυγές των ίδιων των μεταναστριών μέσα από τα κελιά το κάνουν να ακούγεται ακόμα πιο εκκωφαντικά. Πόσο μάλλον όταν το «αδίκημα» για το οποίο κατηγορούνται (για το οποίο στην ουσία έχουν ήδη καταδικαστεί) είναι ότι η εξουσία τις θεωρεί «παράνομες», καθώς βρέθηκαν «χωρίς χαρτιά».

Στη διαδήλωση αλληλεγγύης του Σαββάτου 14/1 στο Ελληνικό συμμετείχαμε κι εμείς ως Σύλλογος από κοινού με άλλα εργατικά σωματεία και εκατοντάδες αλληλέγγυους-ες αγωνιστές-ίστριες, με αιτήματα την άρση της απαγόρευσης των επισκεπτηρίων και το κλείσιμο όλων των στρατοπέδων συγκέντρωσης μεταναστών. Όπως άλλωστε κάναμε κι όλα τα προηγούμενα χρόνια, έτσι και τώρα θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε στο πλευρό των μεταναστών, για το αναφαίρετο δικαίωμά τους σε μια αξιοπρεπή ζωή, για τα κοινά ταξικά μας συμφέροντα. Καλούμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσές μας, τα εργατικά σωματεία, τις εργατικές συλλογικότητες και όλο τον κόσμο που βιώνει την εκμετάλλευση και την εξαθλίωση να στηρίξουμε έμπρακτα τους αγώνες που γίνονται μέσα κι έξω από τα κελιά.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ!
ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ 24 ΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΩΝ.
ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ.

Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων Αττικής
Λόντου 6, Εξάρχεια, Αθήνα | 210-3820537 | sylyp_vivliou@yahoo.gr | bookworker.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: