....................................................

13 Ιαν 2017

ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ: Συνεχίζονται οι προκλήσεις της υπεράσπισης

Δια της προκλητικότητας και της προσπάθειας χονδροειδούς διαστρέβλωσης της πραγματικότητας, «έλαμψαν» και σήμερα στη δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων.

Κατά την εξέταση του μάρτυρα Θεόδωρου Τηλιακού, μέλους της Διοίκησης του Συνδικάτου Μετάλλου που ήταν ανάμεσα στους κομμουνιστές και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ που δέχτηκαν δολοφονική επίθεση από το τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα το 2013, οι συνήγοροι των χρυσαυγιτών επιδόθηκαν σε σωρεία προκλητικών ερωτήσεων όπως, αν το αίμα στην μπλούζα του χτυπημένου στο κεφάλι προέδρου του Συνδικάτου Σ. Πουλικόγιαννη ήταν νερό! Αμφισβήτησαν ακόμα, τον αποκαλυπτικό διάλογο μέσω μηνυμάτων (σ.σ. ντοκουμέντο που έχει δει το φως της δημοσιότητας) το βράδυ της δολοφονικής επίθεσης, μεταξύ του Λαγού και του Δεβελέκου όπου λέει ο πρώτος στον δεύτερο «τους μακελέψαμε»...

Αποκορύφωμα της προκλητικότητας, το γεγονός ότι ζητήθηκε η δίωξη του μάρτυρα για ψευδορκία, για τα όσα ανέφερε σχετικά με τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής και τον ρόλο των στελεχών της σε αυτά μεταξύ των οποίων και του χρυσαυγίτη βουλευτή (τότε) Μπούκουρα, ο οποίος σύμφωνα με την υπεράσπισή του είχε άγνοια (!) για την ύπαρξή τους... Συγκεκριμένα, η συνήγορος του Μπούκουρα, ζήτησε τη δίωξη του μάρτυρα επειδή ανέφερε ότι ο πελάτης της εγκωμίαζε τα «παιδιά με τις μαύρες μπλούζες» (δηλ. τα μέλη των ταγμάτων εφόδου) ενώ αυτό αναφέρεται ρητά και με συγκεκριμένες αναφορές γεγονότων στο ίδιο το παραπεμπτικό βούλευμα!

Ο δικηγόρος πολιτικής αγωγής Θεόδωρος Θεοδωρόπουλος υπέδειξε στο τέλος της διαδικασίας το κομμάτι του βουλεύματος όπου αναφέρεται ρητά η σχετική δήλωση Μπούκουρα: “Πρέπει ο κόσμος να μάθει ποια ειναι η Χρυσή Αυγή. Ποια είναι τα παιδιά με τα μαύρα μπλουζάκια”.

Η προκλητικότητα των υπερασπιστών των χρυσαυγιτών έφερε το δικαιολογημένο ξέσπασμα της μητέρας του Παύλου Φύσσα η οποία φώναζε προς τους συνηγόρους «μια από τα ίδια είστε», «κάνετε ότι δεν ξέρετε ποιοι έχουν τα τάγματα εφόδου».

Επιπρόσθετα, αξίζει ν' αναφερθούν και οι ερωτήσεις των υπερασπιστών των χρυσαυγιτών για τα όσα είπε ο μάρτυρας στην προηγούμενη δικάσιμο, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στη Ζώνη, τη δράση του ταξικού συνδικάτου, όπως και για το δουλεμπορικό γραφείο με μανδύα σωματείου που έχουν στήσει εκεί οι χρυσαυγίτες. Επί της ουσίας, αναδείχθηκε από τις ερωτήσεις, για άλλη μια φορά, η έχθρα τους για τους αγώνες των εργαζομένων και η έγνοια τους για τα συμφέροντα των εργολάβων και των εφοπλιστών, όπως και ο ρατσισμός τους. Ενδεικτικά, ρωτούσαν: Θεωρείτε παράνομη την επιλογή να μη συμμετέχει κάποιος σε απεργία; Ενώ συνέχισαν με ερωτήσεις του τύπου: Έγιναν απεργίες στη Ζώνη όταν υπήρχαν εκεί καράβια προς επισκευή; Αυτό το γεγονός έχει επηρεάσει τους εφοπλιστές να φέρνουν εκεί τα καράβια τους;

Αποστομωτικές βέβαια ήταν οι απαντήσεις του μάρτυρα: «Δικαίωμα στην απεργία υπάρχει, δικαίωμα στην απεργοσπασία δεν υπάρχει... Είναι η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης που κλείνει τα ναυπηγεία στη χώρα». Το ίδιο αποστομωτική ήταν και η απάντησή του στην ερώτηση αν θεωρεί κακό να υπάρχει σωματείο μόνο για Ελληνες: «Tο σωματείο πρέπει να είναι για όλους τους εργάτες... Στη ζώνη δουλεύουμε μαζί Έλληνες και ξένοι εργάτες, όταν σπάσει το μαδέρι στο οποίο είμαστε ανεβασμένοι, μαζί θα πέσουμε...», είπε χαρακτηριστικά.

http://www.902.gr/ & https://jailgoldendawn.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com