...................

12 Ιαν 2017

Ξεκινούν οι μετακινήσεις προσωπικού στα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας! Τι προανήγγειλε ο Π.Πολάκης

Σημ. Αρχίζει λοιπόν να ξεκαθαρίζει το τοπίο και να επιβεβαιώνεται ό,τι έχουμε ήδη διαπιστώσει εδώ και καιρό: Οι μετακινήσεις προσωπικού θα γίνουν με βάση τις λειψές οργανικές θέσεις που είχε κόψει ο Γεωργιάδης - για δεύτερη φορά - και θα είναι, εν τέλει, υποχρεωτικές, ενώ θα "παίξει" και η περίφημη αξιολόγηση.

Ακολουθεί το άρθρο:

Στην ανακατανομή του προσωπικού στα νοσοκομεία και ιδιαιτέρως των νοσηλευτών, προχωρά άμεσα η ηγεσία του υπουργείου Υγείας.
Νέο σχεδιασμό θα αρχίσει να υλοποιεί στα νοσοκομεία, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Στόχος να γίνει μετακίνηση προσωπικού και ιδιαίτερα του νοσηλευτικού προσωπικού, στις Μονάδες που σήμερα παρουσιάζουν κενά.

Ήδη έχει μελετηθεί πλήρως ο χάρτης του ανθρώπινου δυναμικού στο ΕΣΥ σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών, όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές του HealthReport.gr, με βάση τα οργανογράμματα που έχουν δημιουργηθεί.

Έχουν καταγραφεί τα κενά σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας και κυρίως σε αυτά των μεγάλων πόλεων, ενώ το προσωπικό που θα αντληθεί για να κατευθυνθεί κυρίως προς τα νοσηλευτικά ιδρύματα θα είναι όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές του HealthReport.gr από τα Κέντρα Υγείας της περιφέρειας.

Τον ανασχεδιασμό προανήγγειλε και ο αν.υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης μιλώντας στο ΑΠΕ: «Θα προχωρήσουμε και σε ανακατανομή προσωπικού, καθώς έχει διαπιστωθεί ότι στα Νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου και της Θεσσαλονίκης λείπουν νοσηλεύτριες, ενώ στην περιφέρεια λείπουν γιατροί» σημείωσε χαρακτηριστικά για να προσθέσει ο κ.Πολάκης: «Υπάρχει Νοσοκομείο στην περιφέρεια που έχει 100 οργανικές θέσεις νοσηλευτριών και υπηρετούν 130. Άλλο που έχει στον οργανισμό 210 κλίνες έχει αναπτυγμένες 200 και υπηρετούν 220 νοσηλεύτριες. Δεν είναι δυνατό να υπάρχουν νοσοκομεία στην Αθήνα που έχουν 40 κρεβάτια καλυμμένα και 10 ράντζα και το βράδυ να υπάρχει μία νοσηλεύτρια και την ίδια στιγμή να υπάρχουν Κέντρα Υγείας με 10 νοσηλεύτριες. Αυτό είναι το πελατειακό κράτος του παρελθόντος. Εμείς πάμε για άλλο κοινωνικό συμβόλαιο».

Τι θα γίνει με τους γιατρούς

Σε ότι αφορά τους γιατρούς ούτε αυτοί τη γλιτώνουν τη μετακίνηση. Μάλιστα αναμένεται να αξιοποιηθεί και ο πρόσφατος νόμος που προβλέπει με κάθε λεπτομέρεια όλη τη διαδικασία.
Με βάση τις υπάρχουσες πληροφορίες του HealthReport.gr, οι μετακινήσεις προσωπικού θα ξεκινήσουν μέσα στους επόμενους δύο μήνες οπότε και θα γίνει και η νέα προκήρυξη (μέσα στο Φεβρουάριο) για την πρόσληψη νέου ιατρικού προσωπικού στα νοσοκομεία

health report (Δήμητρα Ευθυμιάδου ) μέσω http://flemig-hospital.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com