15 Ιαν 2017

48ωρη απεργία των “εργολαβικών” στη ΛΑΡΚΟ

Σε νέα 48ωρη απεργία προχώρησαν οι εργαζόμενοι στις εργολαβίες στη ΛΑΡΚΟ με αίτημα την ενσωμάτωσή τους στο μόνιμο προσωπικό. Η απεργία αυτή ήταν απάντηση στην κοροϊδία της διοίκησης να προχωρήσει “σε ολιγάριθμες ενσωματώσεις, χωρίς δεσμεύσεις για την υλοποίηση του αιτήματός μας έστω και με χρονοδιάγραμμα”, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή τους για την απεργία.

Την απεργία κήρυξε για τις 10 και 11 Γενάρη, το κλαδικό σωματείου μετάλλου Ν. Φθιώτιδας, το οποίο καλύπτει τους εργαζόμενους στις εργολαβίες, μετά από γενική του συνέλευση.
Σύμφωνα με δεύτερη ανακοίνωση του σωματείου, την πρώτη μέρα της απεργίας, υπήρξε καθολική συμμετοχή στην απεργία των εργαζομένων στις εργολαβίες.

Παράλληλα κατήγγειλαν “την απόφαση της Διοίκησης της ΛΑΡΚΟ η οποία έδωσε εντολή να ακυρωθούν όλα τα προγραμματισμένα τρίτα ρεπό των μόνιμων εργαζομένων, κρατά με τέτοιες θερμοκρασίες υπερωρίες μόνιμους εργαζόμενους και στέλνει σε εργασία μόνιμους εργαζόμενους μόνους τους, σε επικίνδυνα σημεία στα οποία πολλαπλασιάζεται η επικινδυνότητά τους λόγω του παγωμένου χιονιού και όλα αυτά μόνο και μόνο για να μην ζητήσει από το Συνδικάτο μας γραπτώς εργαζόμενους για ασφάλεια.. Αν νομίζει η Διοίκηση πως με τέτοιες τακτικές θα μας σπάσει το ηθικό γελάστηκε. Μπορεί σήμερα να πατεί στο γεγονός πως το επιχειρησιακό Σωματείο δεν συμμετέχει στην απεργία, δεν είναι μακριά όμως η ώρα που οι εργαζόμενοι, μόνιμοι και εργολαβικοί θα συντονίσουμε τον αγώνα μας.”

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζουν ότι “τα προβλήματα των εργαζομένων είναι κοινά και έρχεται η ώρα που θα απαντήσουμε ενιαία. Ο αγώνας για την κατάργηση του σκλαβοπάζαρου όλων των εργολαβιών και ενσωμάτωση όλων των εργαζομένων στην ίδια τη ΛΑΡΚΟ με σύμβαση αορίστου χρόνου δεν είναι ξεκομμένος από την υπογραφή Επιχ. Σ.Σ.Ε. που απαιτούν οι μόνιμοι εργαζόμενοι. Άλλωστε στο καθεστώς των εργολαβιών πάτησαν οι Διοικήσεις και έχουν κατακρεουργήσει κεκτημένα των μόνιμων εργαζομένων, όπως είναι τριετίες και Β.Μ.”

Έδωσαν νέο αγωνιστικό ραντεβού στις 27/1 με αφορμή τη συμπλήρωση των 40 χρόνων από την έναρξη της, 110 ημερών, νικηφόρας απεργίας των εργατών της ΛΑΡΚΟ το 1977.

http://www.m-lkke.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: