3 Δεκ 2016

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση για το θάνατο εργαζόμενης στο Everest.

«Ασφάλεια και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, θυσία για τα κέρδη της εργοδοσίας»

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου από την Ταξική Πορεία και την Πρωτοβουλία Νέων Εργαζομένων και Ανέργων. Αφορμή ο θάνατος της 42χρονης εργαζόμενης που έχασε τη ζωή της στην έκρηξη που έγινε στο υπόγειο του φαστ-φουντ της Πλατείας Βικτωρίας.

Η συγκέντρωση ξεκίνησε στις 10:30 από τη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Ικτίνου, απέναντι από το κατάστημα Everest της Θεσσαλονίκης.
Με ανακοινώσεις, συνθήματα και μοίρασμα κειμένου στον διερχόμενο κόσμο, παρέμεινε για λίγη ώρα στο σημείο. Στη συνέχεια, η συγκέντρωση κατευθύνθηκε προς το κατάστημα όπου μοίρασε κείμενο στους εργαζόμενους, καταγγέλλοντας την εργοδοτική βαρβαρότητα, που δεν διστάζει να θυσιάσει για το κέρδος όχι μόνο τα δικαιώματα αλλά και την ίδια τη ζωή των εργαζομένων. Η διαμαρτυρία συνεχίστηκε σε κεντρικούς δρόμους της πόλης κινήθηκε μέσω Τσιμισκή προς Αριστοτέλους όπου και κατέληξε στη συμβολή με Εγνατία.

Οι συμμετέχοντες στην διαμαρτυρία, με μαχητικό τόνο, φώναξαν συνθήματα όπως "δεν είμαστε αριθμοί, δεν είμαστε εργαλεία, αγώνας για δουλειά -ψωμί- ελευθερία" και "αυτοί μιλάνε για κέρδη και ζημιές, εμείς μιλάμε για ανθρώπινες ζωές". Ακόμη, προσπάθησαν να αναδείξουν την αναγκαιότητα ώστε η απογοήτευση και η οργή, να μετατραπούν σε οργανωμένο αγώνα του λαού μας για την υπεράσπιση της ζωής και των δικαιωμάτων μας.
Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν πολύ θετική, συζητούσε για το θέμα και διάβαζε την προκήρυξη με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com