21 Δεκ 2016

Απεργίες σε ΔΟΛ και ΠΗΓΑΣΟ

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις βρίσκονται από χθες οι εργαζόμενοι στον ΔΟΛ και στον ΠΗΓΑΣΟ γιατί τους οφείλονται πολλών μηνών δεδουλευμένα. Μέτοχοι και οι δύο του ΜEGA των οποίων οι εργαζόμενοι κινητοποιούνται επίσης εδώ και μήνες γιατί είναι απλήρωτοι.

Ως γνωστόν, στο συγκρότημα του Ψυχάρη οφείλονται στους εργαζόμενους πέντε μηνιάτικα εντός του 2016, και ως εκ τούτου, όλα τα μέσα, εφημερίδα, περιοδικά, ιστοσελίδες, ραδιόφωνο προχώρησαν στην κήρυξη 24ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών, μετά και την αθέτηση όλων των δεσμεύσεων εκ μέρους της ιδιοκτησίας.

24ωρες απεργίες αποφάσισαν, χθες και σήμερα, και οι εργαζόμενοι στον Μπόμπολα, καθώς, εκτός των τεσσάρων μηνιάτικων που τους οφείλονται, ενημερώθηκαν για τον σχεδιασμό του ιδιοκτήτη για περικοπή 100 θέσεων εργασίας και περαιτέρω μείωση των μισθών τους κατά 20%. Η απόφαση για απεργία ελήφθη μετά και την χθεσινή ενημέρωση ότι ο Φ. Μπόμπολας θα καταβάλλει στους εργαζόμενους μόνο το δώρο Χριστουγέννων, και αφού είχαν πραγματοποιήσει την προηγούμενη μέρα μαζική συνέλευση oι εργαζόμενοι σε όλο το συγκρότημα.

Από τα επίσημα ΜΜΕ και από διάφορους μεγαλοδημοσιογράφους εκφράζεται η αλληλεγγύη τους όχι φυσικά προς τους εργαζόμενους αλλά στους ιδιοκτήτες οι οποίοι βρίσκονται έρμαιοι των κυβερνητικών επιλογών να τους πνίξουν! Για άλλη μια φορά λοιπόν ο δίκαιος αγώνας των εργαζόμενων των ΜΜΕ γίνεται προσπάθεια να γίνει εκμεταλεύσιμος στις αντιπαραθέσεις ιδιοκτητών και κυβέρνησης. Στο χέρι των εργαζόμενων είναι να μην το επιτρέψουν και ενωμένοι με τα δικά τους όργανα πάλης να στραφούν ενάντια σε αυτούς που τους σπρώχνουν στην απληρωσιά και την ανεργία. Να υπερασπιστούν το δικαίωμά τους να πληρώνονται κανονικά αλλά και να έχουν δουλειά και να μην επιτρέψουν τη χρησιμοποίησή τους ούτε από τους εργοδότες ούτε από τη κυβέρνηση. Και οι δύο απέναντί τους είναι!

Δεν υπάρχουν σχόλια: