4 Δεκ 2016

Διεθνής ημέρα δράσης - Κινητοποιήσεις αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατούμενους στην Ινδία

Στις 24 Νοεμβρίου, ημέρα διεθνούς δράσης για τους κομμουνιστές πολιτικούς κρατούμενους στην Ινδία και καταγγελίας των μαζικών σφαγών από τις δυνάμεις καταστολής, πραγματοποιήθηκαν πλήθος κινητοποιήσεων σε πολλές χώρες. Η ημερομηνία επιλέχθηκε γιατί στις 24 Νοεμβρίου 2011 δολοφονήθηκε άγρια από τις ειδικές καταδρομικές δυνάμεις Κόμπρα, που έχουν εξαπολυθεί στα δάση της Ινδίας με σκοπό το κυνηγητό των Μαοϊκών ανταρτών, ένας από τους ηγέτες τους.

Ο Mallojula Koteswara Rao, γνωστός με το επαναστατικό ψευδώνυμο Kishenji, ήταν μέλος του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ του ΚΚΙ(Μαοϊκού ) και ηγετική προσωπικότητα του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού. Σύμφωνα με ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκαν σε ιστότοπους των επιτροπών αλληλεγγύης στους λαϊκούς αγώνες στην Ινδία έγιναν ποικιλόμορφες δράσεις και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας μπροστά σε ινδικές διπλωματικές αποστολές. Αναφέρουμε παρακάτω όσα μπορέσαμε και συγκεντρώσαμε.

Στην Αυστρία εκστρατεία ενημέρωσης με αφίσες και έντυπο υλικό έγινε στην Βιέννη, το Ίνσμπρουκ, το Λιντς και το Σάλτσμπουργκ. Στην Ιταλία προπαγανδιστικό υλικό εμφανίστηκε στο Τάραντα, στο Μπέργκαμο και στο Παλέρμο ενώ στο Μιλάνο πραγματοποιήθηκε εκδήλωση. Στην Γαλλία έγινε συγκέντρωση στην πλατεία Δημοκρατίας στο Παρίσι ενώ άλλη εκδήλωση έγινε στο Κλερμόν -Φεράν. Στην Γερμανία αφίσες και συνθήματα εμφανίστηκαν σε αρκετές πόλεις μεταξύ αυτών το Βερολίνο και το Αμβούργο. Δράσεις αναφέρθηκαν και στην Γαλικία της βόρειας Ισπανίας.
 

Στην Μπογκοτά πρωτεύουσα της Κολομβίας συγκέντρωση διαμαρτυρίας έγινε μπροστά στην αμερικανική πρεσβεία και στο Σαντιάγο της Χιλής πραγματοποιήθηκε δράση αλληλεγγύης κοντά στην ινδική πρεσβεία. Στην Βραζιλία στο Ρίο ντε Τζανέιρου μαζική διαδήλωση έγινε μπροστά στο αμερικάνικο προξενείο και στο Μπέλο Οριζόντε μια ημέρα μετά, στις 25 Νοεμβρίου έγινε συγκέντρωση στο κέντρο της πόλης.

Στην Ελλάδα στα πλαίσια της διεθνούς ημέρας έγινε συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στην Ινδική πρεσβεία στην Αθήνα το Σάββατο 26 Νοεμβρίου από την Επιτροπή Αλληλεγγύης και το ΚΚΕ(μ-λ) (εδώ).

Π.

Περισσότερο φωτογραφικό υλικό:
http://www.demvolkedienen.org/index.php/en/weltweit/1122-actions-for-november-24th

Δεν υπάρχουν σχόλια: