7 Δεκ 2016

Απεργιακή συγκέντρωση στα Χανιά κόντρα στην υπονόμευση από τα Ε.Κ. της Κρήτης

Μαζικά στην απεργία της 8 Δεκέμβρη και
στη συγκέντρωση στις 10:30 π.μ. στην Πλ. της Δημοτικής Αγοράς.


Η κυβέρνηση Συριζα - ΑΝΕΛ με τη σύμφωνη γνώμη όλων των κομμάτων του συστήματος είναι έτοιμη να υπογράψει για λογαριασμό του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου την παραπέρα ισοπέδωση των εργατικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων.

Η λεγόμενη διαπραγμάτευση με τους «δανειστές -εταίρους» αναδεικνύει ξεκάθαρα ,ότι η αντεργατική καταιγίδα δεν έχει τέλος για το λαό. Το μέλλον για τον κόσμο της δουλειάς και του μόχθου και των επόμενων γενεών, σύμφωνα με τις επιταγές ,τόσο των ευρωπαίων, όσο και των αμερικάνων ιμπεριαλιστών προδιαγράφεται σε συνθήκες εξαθλίωσης και άγριας εργοδοτικής αυθαιρεσίας. Ανάκαμψη και φως στο ατέλειωτο τούνελ για τα λαϊκά στρώματα στο πρόγραμμα δεν προβλέπεται. Ξένο και ντόπιο κεφάλαιο τα θέλει όλα δικά του. Το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα είναι πλήρως αποσυγκροτημένο οργανωτικά – πολιτικά και ιδεολογικά και οι εργαζόμενοι είναι έρμαιοι στις ορέξεις των αρπαχτικών του κεφαλαίου. Οι ξεπουλημένoι εργατοπατέρες δεν θέλουν και δεν μπορούν να οργανώσουν τους αγώνες των εργαζομένων. Έχουν πλήρως υποταχτεί στο κεφάλαιο και εξυπηρετούν τα συμφέροντα του . Είναι εχθροί της εργατικής τάξης και το μόνο που διαπραγματεύονται είναι το δικό τους μέλλον.

Η απεργία που προκήρυξαν για τις 8 Δεκέμβρη είναι μια απεργία που δεν θέλουν νάχει καμιά συνέχεια και καμιά προοπτική.
Η απόφαση των εργατικών κέντρων της Κρήτης να πραγματοποιηθεί μια μόνο συγκέντρωση στο Ηράκλειο και μάλιστα την απόφαση ανακοίνωσε ο ίδιος ο Παναγόπουλος, υπονομεύει ανοιχτά την απεργία. Θέλουν όσο το δυνατόν να ξεμπερδεύουν από τους αγώνες των εργαζομένων που είναι ο μόνος δρόμος η εργατική τάξη να μπορέσει να βάλει φρένο στην επίθεση του κεφαλαίου.

Μπροστά σ’ αυτήν κατάσταση αγωνιστές και συλλογικότητες της πόλης αποφασίσαμε να διοργανώσουμε Απεργιακή συγκέντρωση στις 10.30 π.μ στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς.

Έχοντας στο νου ότι τα δύσκολα βρίσκονται μπροστά μας και ότι είναι ανάγκη να πάρουμε την υπόθεση των αγώνων στα χέρια μας οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, καλούμε κάθε εργαζόμενο, άνεργο, νεολαίο να συμμετέχει. Το δίκιο μας θα πρέπει να το διεκδικήσουμε στο δρόμο μαζικά και αποφασιστικά κόντρα στο φόβο, τη μοιρολατρία, την απογοήτευση και τον εφησυχασμό.

Χανιά, 6-12-2016
Ταξική Πορεία
Πρωτοβουλία Αντίστασης

Δεν υπάρχουν σχόλια: