....................................................

16 Δεκ 2016

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ "ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ" - ΚΑΜΙΑ ΨΗΦΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ

Συναδέλφισσες –φοι, 

Την ώρα που χτυπάνε τα σωματεία και κάθε προσπάθεια
των εργαζομένων να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους.

Την ώρα που ετοιμάζουν νόμο που θα απελευθερώνει τις ομαδικές απολύσεις (στον ιδιωτικό τομέα αλλά και στις ΔΕΚΟ που θα ιδιωτικοποιούνται) και θα κάνει αδύνατη τη προκήρυξη απεργίας.

• Την ώρα που οι ελλείψεις προσωπικού στα νοσοκομεία είναι τεράστιες, οι προσλήψεις γίνονται με το σταγονόμετρο, κυρίως ορισμένου χρόνου και με ευέλικτες μορφές εργασίας, αλλά ο Υπουργός μιλάει για νοσηλεύτριες σε κάποια Κ.Υ. που πάνε στη δουλειά με το πλεκτό τους και ο Διοικητής για βολεμένους νοσηλευτές στο νοσοκομείο μας (αυτούς που δουλεύουν στην οφθαλμολογική π.χ.),

Την ώρα που ο λαός παρόλο που έχει πληρώσει τεράστια ποσά μέσω κρατήσεων για την περίθαλψη του, πληρώνει όλο και περισσότερο για φάρμακα και εξετάσεις, περιμένει όλο και περισσότερες ώρες στα επείγοντα και όλο και περισσότερους μήνες για κάποια ραντεβού στα τακτικά (κατά τ’ άλλα έχουμε όλοι πρόσβαση στη περίθαλψη),

• Την ώρα που ετοιμάζεται νέα αξιολόγηση – κινητικότητα που μπορεί να οδηγήσει και σε απολύσεις,

• Την ώρα που το κράτος μέσω δικαστηρίων ορίζει συνέδρους σε τριτοβάθμιο όργανο (ΑΔΕΔΥ) και βγάζει παράνομο το συνέδριο του μεγαλύτερου δευτεροβάθμιου οργάνου (Εργατικό Κέντρο Αθήνας),

Μας καλούν να εκλέξουμε τον εκπρόσωπό μας στο ΔΣ του νοσοκομείου ο οποίος λένε «θα συνδιοικεί και θα συναποφασίζει» με 5 διορισμένους απ’ την κυβέρνηση κι έναν εκλεγμένο γιατρό.
Απέχουμε από αυτές τις εκλογές

Γιατί αρνούμαστε να στηρίξουμε ένα όργανο διορισμένο κατά πλειοψηφία απ’ την Κυβέρνηση και υποχρεωμένο να κινείται στα πλαίσια των εντολών της, ανταγωνιστικά με τα συμφέροντα των εργαζομένων και του σωματείου.

Γιατί αρνούμαστε να γίνουμε συνυπεύθυνοι σε αποφάσεις που δεν έχουμε καμιά δυνατότητα να επηρεάσουμε.

Γιατί τα συμφέροντα των εργαζομένων ήταν και είναι ενάντια στις αντεργατικές πολιτικές της κυβέρνησης τις οποίες ο Διοικητής και το ΔΣ του νοσοκομείου προσπαθούν να περάσουν με τις λιγότερες δυνατές αντιδράσεις από τους εργαζόμενους.

Γιατί η λιγότερο ή περισσότερο «αγωνιστική» «ανυπάκουη», «απείθαρχη» «αριστερή» κλπ συμμετοχή (ΕΣΑΚΣ, ΟΡΑΜΑ, ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ) είναι αντικειμενικά αποδοχή και νομιμοποίηση αυτού του οργάνου που σκοπό έχει την υλοποίηση της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής στο νοσοκομείο μας.

• Όσο για τα επιχειρήματα περί ελέγχου των αποφάσεων και αποκάλυψης των αυθαιρεσιών της Διοίκησης διαμέσου της συμμετοχής, είναι σαθρά καθώς το αντίθετο πετυχαίνουν.

Μόνο οι ίδιοι οι εργαζόμενοι με τα δικά μας όργανα πάλης, τα σωματεία και τις γενικές συνελεύσεις, μπορούμε να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας, να αντισταθούμε και να διεκδικήσουμε καλύτερους όρους δουλειάς και ζωής.

ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 16/12/2016
ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΟΠΟΙΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΤΟΥ

Ταξική Πορεία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com