...................

9 Δεκ 2016

Ανταπόκριση από το Ηράκλειο για την απεργία

Με δυο συγκεντρώσεις οι εργαζόμενοι του Ηρακλείου συμμετείχαν στην απεργία ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ.
Η μια στην πλατεία Ελευθερίας από το ΠΑΜΕ και δεύτερη στο Εργατικό Κέντρο. Αυτή του Εργατικού Κέντρου ήταν παγκρήτια με τη συμμετοχή των υπολοίπων εργατικών Κέντρων του νησιού (Χανίων - Ρεθύμνου -Αγίου Νικολάου) και των αντίστοιχων εκπροσώπων της ΑΔΕΔΥ.

Με τον τρόπο αυτό τα εργατικά κέντρα κατάργησαν τις συγκεντρώσεις στις πόλεις τους αφαιρώντας το δικαίωμα από τους εργαζομένους να απεργήσουν να διαδηλώσουν και να διαμορφώσουν όρους αντίστασης στην αντιδραστική - αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ - κεφαλαίου - ΔΝΤ. Ξεμπερδεύουν με τον τρόπο αυτό από τις ενοχλητικές απεργίες και διαδηλώσεις, που ούτως ή άλλως έχουν δείξει με την στάση τους οι εργατοπατέρες όλα τα προηγούμενα χρόνια ότι είναι αλλεργικοί.
Περίπου 1000 - 1200 άτομα συμμετείχαν στην συγκέντρωση και κατόπιν στην πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.
Αριθμός που με βάση την κατάσταση του εργατικού - λαϊκού κινήματος μπορεί να θεωρηθεί ως ευπαρουσίαστη η πορεία, ωστόσο, οι ανάγκες του σήμερα είναι τελείως διαφορετικές. Απαιτούν τη συγκρότηση - ανάπτυξη μαζικού εργατικού κινήματος ενάντια στην πολιτική που επιβάλουν οι ιμπεριαλιστές και υλοποιεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Η Ταξική Πορεία και οι Αγωνιστικές Κινήσεις εκπ/κών συμμετείχαν στην συγκέντρωση και πορεία του εργατικού κέντρου με δικό τους μπλοκ και πανό. Μοιράστηκε πλατιά το έντυπο υλικό τους και μέσα από την συνθηματολογία τους ανέδειξαν την ανάγκη αντίστασης στην πολιτική της φτώχειας - ανεργίας - υποτέλειας και της διεκδίκησης των δικαιωμάτων μας που χρόνο με το χρόνο αφαιρούνται. Ανέδειξαν τον δρόμο του αγώνα, του μόνου που μπορεί να μπει φραγμός στην επίθεση, έξω και ενάντια από αυταπάτες κοινοβουλευτικές και λογικές ανάθεσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com