1 Δεκ 2016

Το σύστημά τους δολοφονεί! Καμία ανοχή στην καθημερινή εργασιακή βαρβαρότητα!


Μια εργαζόμενη γυναίκα, 42 χρονών, με δύο ανήλικα παιδιά, έχασε τη ζωή της σήμερα στην έκρηξη που έγινε στο υπόγειο του φαστ-φουντ της Πλατείας Βικτωρίας όπου δούλευε ως λογίστρια.

Μια ακόμη ανθρωποθυσία στο βωμό της λεγόμενης «αγοράς εργασίας». Εκεί που η ζωή του εργαζόμενου θεωρείται «κόστος» και ο θάνατός του «παράπλευρη απώλεια». Εκεί που η ζωή του εργαζόμενου τιμάται όλο και λιγότερο, όπως μαρτυρά και η καθοδική πορεία των μισθών. Εκεί που η ζωή του εργαζόμενου πρέπει να υποτάσσεται στα συμφέροντα της επιχείρησης και της «ανταγωνιστικότητας», δηλαδή της κεφαλαιοκρατίας, όπως μαρτυρούν και οι κυβερνητικές «αντιπροτάσεις» στη διαπραγμάτευση-παρωδία με ΕΕ-ΔΝΤ. Εκεί που ισοπεδώνονται και τα τελευταία ψήγματα εργατικών δικαιωμάτων.

Είναι προκλητική κοροϊδία, λοιπόν, να μιλάει αυτή η κυβέρνηση για μέτρα ασφαλείας και ένταση των ελέγχων, όταν η ίδια συμβάλλει καθημερινά στην απαξίωση της εργατικής δύναμης και στην επέκταση του εργασιακού μεσαίωνα. Όταν προκλητικά αποκαλεί «παραγωγικές δυνάμεις» τον ΣΕΒ και τις εργοδοτικές ενώσεις, αυτούς δηλαδή που ζουν σε βάρος αυτών που πραγματικά παράγουν, δηλαδή των εργαζομένων.

Στα υπόγεια, στα γιαπιά, στα λατομεία, στο τιμόνι, στα εργοτάξια, όλο και πιο συχνά, το ισχνό μεροκάματο πληρώνεται με αίμα, με ανθρώπινες ζωές χαμένες ή σακατεμένες. Και η λίστα της οργής και της θλίψης μακραίνει συνεχώς. Μόνο που αυτή η οργή και αυτή η θλίψη πρέπει να μετατραπούν σε οργανωμένη δράση, σε οργανωμένη αντίσταση στη βαρβαρότητα του συστήματος και διεκδίκηση ανθρώπινων συνθηκών ζωής και δουλειάς.

Γιατί την ανθρώπινη ζωή, τη ζωή του εργάτη, του άνεργου, του μετανάστη, του πρόσφυγα, δεν θα την υπερασπιστούν οι εκμεταλλευτές της. Θα την υπερασπιστούν οι ίδιοι οι εργάτες, οι άνεργοι, οι μετανάστες, οι πρόσφυγες. Από κοινού. Ενάντια στον κοινό τους εχθρό: τον καπιταλισμό, το σύστημα της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης.

Γιατί η άτυχη γυναίκα που έχασε τη ζωή της από την έκρηξη της φιάλης υγραερίου σ’ ένα υπόγειο της Πλατείας Βικτωρίας, στην πραγματικότητα δεν είχε τίποτε να χωρίσει με την άτυχη γυναίκα-πρόσφυγα που έχασε πριν λίγες μέρες τη ζωή της, μαζί με το εγγονάκι της, από μια έκρηξη σ’ ένα αντίσκηνο σε στρατόπεδο συγκέντρωσης στη Μυτιλήνη.
  • Μόνο με τους αγώνες μας μπορούμε να υπερασπιστούμε τις ζωές και τα δικαιώματά μας!
  • Μαζικός αγώνας για ανθρώπινες συνθήκες ζωής και δουλειάς!
  • Καμία ανοχή στην καθημερινή εργασιακή βαρβαρότητα!
  • Κανένας στη δουλειά χωρίς τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας!
Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016

Ταξική Πορεία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com