...................

16 Δεκ 2016

ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ: ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ!

Με την κατάσχεση των λογαριασμών που ανήκουν στον όμιλο «Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα» (ΕΑΣ) η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, συνεχίζοντας στο δρόμο που χάραξαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, ανάβει το πράσινο φως για το θάνατο της πολεμικής βιομηχανίας στη χώρα στέλνοντας στα αζήτητα εκατοντάδες εργαζομένους. Η παραγωγική ανασυγκρότηση που έταζε προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ περνάει μέσα από την απαξίωση και τα λουκέτα στις ελάχιστες βιομηχανικές μονάδες που έχουν απομείνει.

Η ιστορία των ΕΑΣ θυμίζει το θανατηφόρο παιχνίδι της ρώσικης ρουλέτας. Για αρκετά χρόνια πίσω, πριν ακόμα συγχωνευτούν ΕΒΟ και ΠΥΡΚΑΛ (ΕΑΣ-2004), η αμυντική και οπλική βιομηχανία ερχόταν συχνά αντιμέτωπη με τον οικονομικό μαρασμό, τα χρέη και τα σκάνδαλα. Όλα αυτά τα χρόνια το φορτίο της επίθεσης το κουβαλάνε στις πλάτες τους οι εργαζόμενοι των αμυντικών συστημάτων. Οι καθυστερήσεις των μισθών και οι μειώσεις προσωπικού έχουν διαμορφώσει μια κατάσταση αδιεξόδου. Ακόμα και σήμερα, που ετοιμάζονται τα λουκέτα για τις εταιρίες του ομίλου , οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι για αρκετούς μήνες! Η κυβέρνηση από τη μεριά της θέλει να ξεμπερδέψει μια και καλή μαζί τους. Για το σκοπό αυτό καταθέτει τροπολογία στο σχέδιο νόμου για την κινητικότητα στο δημόσιο και την τοπική αυτοδιοίκηση, δύο μόλις ημέρες μετά την κατάσχεση των λογαριασμών της «ΕΑΣ-ΑΒΕΕ». Η τροπολογία αυτή αφορά τη μετακίνηση εργαζομένων από διάφορες εταιρίες, μεταξύ των οποίων και η εταιρία «Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα ΑΒΕΕ», σε άλλες υπηρεσίες του δημοσίου και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Έτσι, με αιφνιδιαστικές κινήσεις και «ξαφνικούς θανάτους» η ΕΑΣ θα γίνει με την σειρά της άλλο ένα φιλέτο στον κατάλογο του «Υπερταμείου» , έτοιμη για τα νύχια των αρπακτικών των μεγάλων πολυεθνικών της πολεμικής βιομηχανίας.

Σε αυτή την επιθετική κίνηση του κεφαλαίου μόνο η εργατική τάξη μπορεί να βάλει φρένο. Σε όλα τα εργοστάσια και τα μηχανοστάσια του ομίλου πρέπει να σπάσει η τρομοκρατία και η απογοήτευση. Οι εργαζόμενοι να μπουν στη μάχη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους, χωρίς αυταπάτες και αναμονές. Στις γενικές τους συνελεύσεις να απορρίψουν όλες εκείνες τις λύσεις που στηρίζονται πάνω στις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις και τον πατριωτισμό του ελληνικού κοινοβουλίου. Την ώρα που η εξυγίανση της ΕΑΣ αποδείχτηκε ακόμα μία απατηλή υπόσχεση που έχει δώσει τη θέση της στα σχέδια του μεγάλου κεφαλαίου, οι εργαζόμενοι έχουν μια και μόνη επιλογή, αυτή του παρατεταμένου αγώνα ενάντια στην πολιτική της ανεργίας και της φτώχιας.

Γιατί τα προβλήματα των εργαζόμενων λύνονται στο δρόμο του αγώνα!
• Άμεση καταβολή όλων των χρωστούμενων!
• Έγκαιρη πληρωμή των μισθών, επιδομάτων κτλ. στο σύνολό τους!
• Άμεσες προσλήψεις!
Πλήρης και σταθερή δουλειά για όλους με δικαιώματα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com