...................

6 Δεκ 2016

Γιάννενα : Καταγγελία της Ταξικής Πορείας για ξυλοδαρμό εργαζόμενης από εργοδότη

Καταγγελία της Ταξικής Πορείας
για ξυλοδαρμό εργαζόμενης από εργοδότη

Την Κυριακή λίγο πριν το κλείσιμο του μαγαζιού, αφεντικό – τραμπούκος επιτέθηκε σε νέα εργαζόμενη σε τσιπουράδικο της πόλης. Τη χτύπησε με αποτέλεσμα η κοπέλα να μεταβεί στο νοσοκομείο Χατζηκώστα.

Ο εργασιακός μεσαίωνας που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι παίρνει διαστάσεις βαρβαρότητας. Απλήρωτοι, ανασφάλιστοι, να τρέχουν απ’ το πρωί μέχρι το βράδυ και να είναι έρμαια στις «ορέξεις» κάθε εργοδότη που νομίζει ότι μέσα στο περιβάλλον εργασίας αποκτά ανεξέλεγκτη εξουσία απέναντι στους εργαζόμενους.

Του οπλίζει το χέρι η αντεργατική πολιτική, που διευρύνει την ελαστική εργασία, που αυξάνει την εντατικοποίηση της δουλειάς που τελικά αποθρασύνει το κεφάλαιο. Έτσι μεταφράζει η εργοδοσία την επίθεση σε εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις που προωθεί η τωρινή κυβέρνηση, στα βήματα των προηγούμενων κυβερνήσεων κατ’ εντολή των ΔΝΤ και ΕΕ.

Η εργασιακή βαρβαρότητα αντιπαλεύεται με την οργάνωση, την ενότητα και την αλληλεγγύη των εργαζομένων. Με την ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ στην επίθεση του κεφαλαίου, τη ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ δουλειάς και ζωής με δικαιώματα. Είναι ο δρόμος του κόσμου της εργασίας, για να σηκώσουμε κεφάλι, να γίνουμε υπολογίσιμη δύναμη.

Καλούμε κάθε σωματείο και προοδευτική συλλογικότητα, κάθε αριστερή οργάνωση και κάθε εργαζόμενο να καταδικάσουν το γεγονός και να σταθούν αλληλέγγυοι στην εργαζόμενη.

ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΑΚΡΙΒΑ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΟΜΟΙΟΙ ΤΟΥ!

ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΑΚΡΙΒΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΑΝΑΠΑΡΑΓΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΗΦΗΝΕΣ!

Δευτέρα 5 Δεκέμβρη

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ
στην εργασιακή βαρβαρότητα!
1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος7/12/16, 2:29 μ.μ.

    Το όνομα του ουζερί γιατί δεν αναφέρεται; Μπορούμε να το μάθουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com