...................

22 Δεκ 2016

Τσακαλώτος προς θεσμούς: ένα αστειάκι κάναμε, μη το παίρνετε στα σοβαρά!

Δεν καταλαβαίνουν τίποτα οι στούρνοι νεοφιλελέδες!
Υπεύθυνη δήλωση του νόμου 105 (νυν 1599/86) θα υπογράψει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος προς τους εταίρους μας που ανησύχησαν τα μάλα από την παράλογη ενέργεια να δοθούν από τα λεφτά που προορίζονταν γι' αυτούς στους συνταξιούχους. 
Τι θα λέει; 

Εντάξει ρε παιδιά κάνουμε και καμιά πλακίτσα μπας και περάσει η ώρα, μη μας παρεξηγείτε, τι να κάνουμε και 'μεις οι πάλαι ποτέ αριστεροί παρέα με τους πατριώτες και τους οικολόγους; Αφού ξέρετε ότι θα αρχίσετε να τα παίρνετε πίσω όλα και με το παραπάνω από το πρώτο μήνα της νέας χρονιάς, σε 10 μέρες δηλαδή! Τι σας πειράζει δηλαδή να βουλώσουμε και κανένα στόμα, να πείσουμε κανέναν απελπισμένο ότι μπορεί να αλλάξουν τα πράγματα; Μη και πάρουμε καμιά παράτα μπροστά στο ενδεχόμενο να θυμηθούν οι απελπισμένοι το κατέβασμα στους δρόμους και μας στριμώξουν στ' αλήθεια! Να μη περάσουμε και ΄μεις ήσυχες γιορτές στα χωριά μας;

Και στο τέλος τέλος πως κάνετε έτσι! Αφού πάλι σε σας θα έρθουν τα λεφτά. Ή μήπως νομίζετε ότι αυτά τα χρήματα θα πάνε σε χαρτζιλίκια στα εγγόνια και σε ψώνια στη κρεαταγορά και τη λαχαναγορά της Βαρβακείου (για πιο πέρα δε φτάνουν έτσι κι αλλιώς); Σε διακανονισμούς για τα χρέη στην εφορία, στα ασφαλιστικά ταμεία, στη ΔΕΗ, στην ΕΥΔΑΠ και στης Μιχαλούς θα πάνε. Αν όχι αυτών των ίδιων των συνταξιούχων των παιδιών τους! (Και) από αυτά δεν παίρνετε το μεγαλύτερο μερίδιο και 'σεις ως μεγαλομέτοχοι της χώρας; Τόσο στούρνοι είστε που δεν καταλαβαίνετε τι ρόλο βαράμε ρε ούγκανοι νεοφιλελέδες του κερατά; Να μη παραστήσουμε και 'μεις λίγο τον τσαμπουκά τη στιγμή που ότι μας ζητάτε το παίρνετε και με το παραπάνω από εμάς σε αντίθεση με τους προκατόχους μας που οι άθλιοι δεν ήταν συνεπείς στην υποταγή τους σε σας για ποταπές πολιτικές σκοπιμότητες;

Τέλος πάντων! Κομμάτια να γίνει! Αφού είστε τόσο ανασφαλείς εμείς δε θέλουμε να σας στεναχωρούμε γιατί είμαστε συμπονετικοί και σας αγαπάμε περισσότερο από τους συνταξιούχους, τους άνεργους, τους εργαζόμενους, τη νεολαία και όλα τα καθίκια που εποφθαλμιούν τα λεφτά σας, που έσπευσαν στα ΑΤΜ να τα πάρουν και δε σέβονται το κόπο που κάνετε για τους ξεσκίσετε, (μαζί δεν τον κάνουμε τις ατελείωτες ώρες που συνεβρισκόμαστε στα Χίλτον και στα κτίρια των παγωμένων Βρυξελών;). Αλλά και επειδή είμαστε τίμιοι και συνεπείς στις υποσχέσεις μας, για να σας αποδείξουμε ότι είμαστε καλύτεροι από τους προκατόχους αλλά και από εσάς, δηλώνουμε ότι τέτοιες μονομερείς επαναστατικές ψευδοαναδιανομές του πλούτου δεν θα ματαξαναϋπάρξουν σε αυτή τη χώρα ούτε για πλάκα μπας και ησυχάσετε και περάσετε και 'σεις καλά Χριστούγεννα. Και να κόψουμε και το βήχα σε όσους εναπομείναντες δικούς μας νόμιζαν ότι μπορούσαν να ελπίζουν ότι η ελπίδα ξαναβρήκε το δρόμο που έχασε!

Σας κυνηγάν και οι Τζιχαντιστές ανά το κόσμο, αυξάνουν και τα έξοδά σας, σας λυπηθήκαμε και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας!  Που να βρεθούν τόσα χρήματα για στρατούς, αστυνομίες στις πόλεις σας και βομβαρδισμούς στη Συρία και αλλού; Άντε λοιπόν ησυχάστε! Μια πλακίτσα κάναμε έτσι για να περνάει η ώρα. Δεν θα το ξανακάνουμε, αλλιώς να μας κοπεί το χέρι, το δεξί, αριστερό δεν έχουμε!

Μετά τιμής, περηφάνιας και στ' όνομα του ομοούσιου και αδιαίρετου ευρώ εκ μέρους της αριστεροεθνικοπατριωτικής κυβέρνησης των Ελλήνων

Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com