5 Δεκ 2016

Εκδήλωση της Λαϊκής Αντίστασης - Α.Α.Σ. Βορείων Προαστίων της Αθήνας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 4 Δεκέμβρη στο Παλιό Δημαρχείο Χαλανδρίου η εκδήλωση-συζήτηση της Λαϊκής Αντίστασης – Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας Βορείων Προαστίων. Οι εισηγήσεις έθεσαν προς συζήτηση τις εξελίξεις σε διεθνές επίπεδο και τον τρόπο που εξελίσσεται στη χώρα μας η επίθεση σε βάρος τους λαού.
Από τη συζήτηση που ακολούθησε, αναδείχθηκε τόσο η επικινδυνότητα όσο και η ρευστότητα των πολιτικών εξελίξεων. Επισημάνθηκε πως η λύση Τραμπ που έδωσαν οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές στα προβλήματα που προέκυψαν από την προσπάθειά τους να επιβάλλουν την παγκόσμια κυριαρχία τους, οι κλυδωνισμοί στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα της ΕΕ, οι εξελίξεις σε μια σειρά χώρες που αντανακλούν τους ανταγωνισμούς των μεγάλων ιμπεριαλιστικών παιχτών, τα πολεμικά μέτωπα που συνεχίζουν να αιματοκυλούν τους λαούς περιγράφουν ένα τοπίο σκοτεινό για την ανθρωπότητα. Οι λαοί θα πρέπει να απαντήσουν με το δυνάμωμα της αντιπολεμικής-αντιιμπεριαλιστικής τους πάλης.
Οι διάφορες τοποθετήσεις τόνισαν την πλήρη στοίχιση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στα σχέδια και τις απαιτήσεις των αμερικάνων και των ευρωπαίων ιμπεριαλιστών που πιθανό να οδηγήσουν σε νέο μνημόνιο και φυσικά σε νέα μέτρα σε βάρος του λαού. Στα πλαίσια της συζήτησης για τη γενική απεργία στις 8 Δεκέμβρη στην οποία συμφωνήθηκε η ΛΑ-ΑΑΣ να δώσει όλες της τις δυνάμεις για την επιτυχία της, αναδύθηκε προβληματισμός για το ρόλο που καλούνται να παίξουν τα σωματεία ως εργαλεία συγκρότησης και πάλης των εργαζομένων και μάλιστα σε μια περίοδο που μέσω νέου συνδικαλιστικού νόμου κυβέρνηση και δανειστές ιμπεριαλιστές ετοιμάζονται να τα διαλύσουν.
Τονίστηκε απ’ όλους πως οι συνελεύσεις της ΛΑ-ΑΑΣ Βορείων Προαστίων πρέπει να είναι πιο συχνές και τακτικές, προκειμένου να συζητιούνται όλα τα πολιτικά ζητήματα αλλά και αυτά που αφορούν στην περιοχή και να αποφασίζονται δράσεις που να συμβάλουν στη συγκρότησης των λαϊκών αντιστάσεων και την ανάπτυξη της αντιιμπεριαλιστικής πάλης του λαού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: