....................................................

1 Δεκ 2016

Η δίκη στο Κιλκίς μας αφορά όλους!

Η δίκη που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 2 Δεκεμβρίου στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Κιλκίς με κατηγορούμενη την φοιτήτρια του μεταπτυχιακού προγράμματος του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ και στελέχους της ΚΝΕ, είναι μια ευθεία και επικίνδυνη επίθεση ενάντια στο δικαίωμα της πολιτικής και κοινωνικής δράσης και στα βασικά δημοκρατικά δικαιώματα που κέρδισε ο λαός μας και η νεολαία με πολύχρονους αγώνες!

Στο εδώλιο του κατηγορούμενου στην πραγματικότητα δικάζεται το δικαίωμα της διάδοσης των ιδεών, η συλλογική πάλη, οι πολιτικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες, κάθε κάλεσμα για μαζικό αγώνα ενάντια στις πολιτικές που δυναστεύουν τους εργαζόμενους και την νεολαία.

Η χρησιμοποίηση του άρθρου 184 του μετεμφυλιακού Ποινικού Κώδικα δεν είναι ούτε τυχαίο, ούτε μεμονωμένο περιστατικό υπερβάλλοντος ζήλου. Αποτελεί τροχιοδεικτική βολή ενάντια στο μαζικό λαϊκό και συνδικαλιστικό κίνημα, προειδοποίηση για την συνέχεια και ένδειξη της κλιμακούμενης θωράκισης των πολιτικών καταστολής για τις επερχόμενες κοινωνικές αναμετρήσεις.

Αυτή η πρόκληση ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπιστεί και να καταγγελθεί μαζικά! Καθώς επίσης και το γεγονός πως γίνεται σε μια περίοδο που η κυβέρνηση ετοιμάζει νέα αντιλαϊκά -αντεργατικά μέτρα σε συμφωνία με ΕΕ και ΔΝΤ και ξέρει πως για να περάσουν θα χρειαστεί να αναβαθμίσει την πολιτική του φόβου και της τρομοκρατίας.

Η κομματική οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ(μ-λ) καλεί τα σωματεία, τους συλλόγους και κάθε κοινωνική και συνδικαλιστική συλλογικότητα να καταγγείλουν την δικαστική δίωξη και να στηρίξουν κάθε μαζική κινητοποίηση ενάντια της.


Θεσσαλονίκη
30-11-2016

ΚΟΘ του

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος1/12/16, 11:50 μ.μ.

    Υοδειγματικη.ΜΑΝΩΚΗΣ ενας που δεν ψυφηζει το ΚΚΕμλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος2/12/16, 10:38 π.μ.

    Λαθος υπογραφη ΜΑΝΩΛΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com