...................

19 Δεκ 2016

ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ!

Λίγες μέρες πριν, φασίστες μπήκαν στη Φιλοσοφική Σχολή και την έβαψαν με ναζιστικά/φασιστικά σύμβολα. Μπήκαν στα μουλωχτά μέσα στη νύχτα, γιατί έτσι έχουν συνηθίσει να κινούνται. Πάντα μες στο σκοτάδι σπέρνουν το μίσος τους, είτε δολοφονώντας, είτε χύνοντας το δηλητήριό τους. Αυτή η κίνηση και αυτές οι εκφράσεις μίσους είναι άλλη μια πλευρά της όξυνσης της φασιστικοποίησης της δημόσιας και πολιτικής ζωής και εντάσσονται σε ένα συνολικότερο κλίμα τρομοκράτησης και φόβου που προσπαθεί να διαμορφώσει το σύστημα, για να τσακίσει τον λαό και τη νεολαία.

Σε παγκόσμιο ακόμη επίπεδο, παράλληλα με τη βάρβαρη ταξική επίθεση του κεφαλαίου στους λαούς, στήνεται ένα όλο και πιο αντιδραστικό σκηνικό. Από την εκλογή του νέου Αμερικανού προέδρου που προεκλογικά εξέφραζε ρατσιστικές/φασίζουσες αντιλήψεις, την άνοδο μιας σειράς φασιστικών και εθνικιστικών οργανώσεων παγκοσμίως (ποσοστό 49,7% στο ακροδεξιό κόμμα στην Αυστρία στις τελευταίες εκλογές), τη δίωξη των Τούρκων αγωνιστών της ΑΤΙΚ στην καρδία της Ευρώπης. Αλλά και στη χώρα μας, από το κλίμα φασιστικοποίησης που έχει διαμορφωθεί με τις απαγορεύσεις των διαδηλώσεων και τις συλλήψεις μαθητών, το στοίβαγμα των προσφύγων στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και τις ρητορικές μίσους και φόβου απέναντι τους, την προσπάθεια της κυβέρνησης να παρουσιάσει μια πιο σοβαρή Χρυσή Αυγή (βλέπε αγκαλίτσες ΣΥΡΙΖΑ με Κασιδιάρη).

Όσο κι αν το ίδιο το σύστημα που τους ανέθρεψε προσπαθεί τάχα να τους «εκδημοκρατίσει», οι φασίστες έχουν πάντα συγκεκριμένο ρόλο: ταγμένοι εχθροί του λαού και της νεολαίας, εχθροί του εργάτη, του πρόσφυγα και του μετανάστη και τσιράκια του κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστών. Οι φασιστές, ακόμα και αν αυτοαποκαλούνται αντισυστημικοί, είναι η πιο μαύρη εφεδρεία του συστήματος, αφού το ίδιο τους χρησιμοποιεί, όποτε τους χρειαστεί, για να τρομοκρατήσει τον λαό, για να χτυπήσει το άσυλο και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες, για να καταστείλει κάθε οργανωμένη προσπάθεια αντίστασης, για να σπείρει τον φόβο.

Οι φασίστες δεν έχουν καμιά θέση ούτε στους συλλόγους, ούτε πουθενά. Όσο κι αν θέλουν να σπείρουν την τρομοκρατία, δεν θα τα καταφέρουν. Το φοιτητικό κίνημα έχει χύσει αίμα για το άσυλο κι έτσι και τώρα μέσα απ’ την πάλη του οφείλει να το υπερασπιστεί.

Ξαναπιάνοντας το νήμα των αγώνων, να ενισχύσουμε τις συλλογικές μας διαδικασίες, έτσι ώστε να δοθεί μια συνολική απάντηση απέναντι σε τέτοιες μεθοδεύσεις. Γιατί όποτε βγαίνουν μπροστά ο λαός και η νεολαία, οι φασίστες ξαναγυρίζουν εκεί που πραγματικά ανήκουν... στο πιο βαθύ σκοτάδι.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ, ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΟΥΝ - ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com