....................................................

9 Δεκ 2016

Ξάνθη. Απεργία 8 Δεκέμβρη

Πολύ μικρά ποσοστά συμμετοχής στην απεργία και λίγος κόσμος  (μετά βίας έφταναν τους 200) στις τρεις απεργιακές συγκεντρώσεις που έγιναν στην Ξάνθη. Χαρακτηριστικό του κλίματος είναι ότι ενώ υπάρχουν ένα σωρό προβλήματα στο εργοστάσιο γάλακτος "ΡΟΔΟΠΗ", μόλις την προηγούμενη ημέρα από την απεργία έγινε απόπειρα Γενικής Συνέλευσης, όπου δηλώθηκε απλώς ότι θα κάνει απεργία μόνο το ΔΣ!! Κατά τα άλλα το σωματείο αυτό βρίσκεται ανάμεσα στα "ταξικά" σωματεία που συμμετείχαν στην πρόσφατη συνδιάσκεψη του ΠΑΜΕ.
Ελάχιστοι εργατοπατέρες, συριζαίοι και ΣΕΚίτες αποτέλεσαν την "απεργιακή συγκέντρωση ΕΚ και ΝΤ ΑΔΕΔΥ", και ακόμη πιο λίγοι έκαναν μια mini πορεία από το ΕΚ στην κεντρική πλατεία.
Αρκετές δεκάδες εργαζόμενοι και φοιτητές συμμετείχαν στην πορεία που πραγματοποίησε η Λαϊκή Αντίσταση στην οποία συμμετείχαν η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και η ΛΑΕ. Η προσυγκέντρωση έγινε στην πλατεία Ελευθερίας, όπου στήθηκε από νωρίς μικροφωνική, με ανακοινώσεις και μοίρασμα προκηρύξεων. Η ΛΑ-ΑΑΣ, αλλά και η Ταξική Πορεία είχαν κάνει τις προηγούμενες ημέρες παρεμβάσεις σε εργοστάσια, ενώ η ΤΠ είχε πραγματοποιήσει και σχετική σύσκεψη με αναφορά στην απεργία, αλλά και σαν ξεκίνημα της παρέμβασής της στην περιοχή.

Τέλος τη δικιά του συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία έκανε το ΠΑΜΕ, που ήταν μεν μεγαλύτερη από τις άλλες, αλλά ήταν σαφώς μικρότερη από αυτές που έκανε το ΠΑΜΕ παλιότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com