8 Δεκ 2016

Θεσσαλονίκη- Απεργία 8 Δεκέμβρη: Συμμετοχή κατώτερη από τις απαιτήσεις των καιρών!

Αν και ο κόσμος που συμμετείχε στην σημερινή απεργιακή κινητοποίηση ήταν λιγοστός έγιναν τρεις απεργιακές συγκεντρώσεις οι οποίες εξελίχθηκαν σε....τέσσερις διαδηλώσεις στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και οι οποίες κατέληξαν στο Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.... και στο καινούριο υποκατάστημα του πρωθυπουργικού γραφείου.

Από την Καμάρα ξεκίνησε η Λαϊκή Αντίσταση -ΑΑΣ και η Πρωτοβουλία Νέων Εργαζόμενων και Ανέργων. Μαζί τους ήταν η πρωτοβουλία πρωτοβάθμιων σωματείων, φοιτητικοί σύλλογοι, η επιτροπή ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στην Χαλκιδική, η Ανταρσύα, το Καραβάνι Αλληλεγγύης και ορισμένες αναρχικές συλλογικότητες. Στο ύψος της Αγίας Σοφίας το Καραβάνι και οι αναρχικές ομάδες χωρίστηκαν και ακολούθησαν διαφορετική διαδρομή. Οι υπόλοιποι διαδηλωτές πέρασαν από το Εργατικό Κέντρο και μέσω της Αγίου Δημητρίου, Ιασωνίδου, Εγνατίας και Βενιζέλου κατέληξαν στο Υπουργείο. Στο Εργατικό Κέντρο στην διαδήλωση εντάχθηκαν η ΟΚΔΕ και η ΛΑΕ οι οποίες συμμετείχαν νωρίτερα στην συγκέντρωση των εργατοπατέρων.

Οι τελευταίοι με πανό που υπέγραφαν ως ΕΚΘ και ΑΔΕΔΥ ακολούθησαν ξεχωριστά και κατάφεραν τουλάχιστον να κάνουν μια αξιοπρεπή διαδήλωση αυτήν την φορά! Με την συνδρομή ενός μαζικού μαχητικού μπλοκ από τους εργαζόμενους-απολυμένους των Λιπασμάτων της Καρβάλης αλλά και εργαζόμενοι του Αρβανιτίδη που δυστυχώς ακόμη προσβλέπουν, μάταια στον ρόλο των εργατοπατέρων για να σώσουν τις δουλειές τους. Στην διαδήλωση του ΕΚΘ συμμετείχε επίσης και η ΚΕΡΦΑΑ.

Ξεχωριστή κατά το σύνηθες συγκέντρωση και πορεία έκανε το ΠΑΜΕ από το Άγαλμα Βενιζέλου μέσω Εγνατίας και Τσιμισκή με κατάληξη το Υπουργείο, η οποία ήταν και η πιο μαζική από τις τέσσερις.

Το μπλοκ της Λαϊκής Αντίστασης και της Πρωτοβουλίας Νέων Εργαζόμενων και Ανέργων με τα συνθήματα του, προσπάθησε να ζωντανέψει το μαχητικό πνεύμα ενάντια στην κυβερνητική πολιτική της κοινωνικής βαρβαρότητας και να σπάσει το υποτονικό κλίμα.

π.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com