...................

7 Δεκ 2016

8 χρόνια από τη δολοφονία του Γρηγορόπουλου, Χανιά

Περίπου 300 άτομα διαδήλωσαν τη Τρίτη στην συμπλήρωση 8 χρόνων από τη δολοφονία του Γρηγορόπουλου από σφαίρα αστυνομικού.

Ενδεικτικό της υποχώρησης του κινήματος και της πολιτικής κατάστασης που επικρατεί σε σχολεία και σχολές, είναι ότι υπήρχαν αμφιβολίες μέχρι τη τελευταία στιγμή αν θα γίνει καν απογευματινή συγκέντρωση,αφού και η πορεία των μαθητών το πρωί δεν έγινε ποτέ αν και είχαν καταλήψεις κάποια σχολεία. Τα μόνα καλέσματα που υπήρχαν ήταν του συλλόγου αρχιτεκτονικής από Δ.Σ και των Αγωνιστικών Κινήσεων στο Πολυτεχνείο.

Τελικά στη πλατεία Αγοράς μαζεύτηκε κόσμος το απόγευμα, στη μεγάλη πλειοψηφία νεολαία με αρκετούς μαθητές. Πανό στη διαδήλωση είχαν ο σύλλογος φοιτητών αρχιτεκτονικής και η Πρωτοβουλία Αντίστασης. Οι αναρχικοί συμμετείχαν στη διαδήλωση χωρίς πανό και ακολουθούσαν πίσω από το μπλοκ της Πρωτοβουλίας. Η παρουσία της αστυνομίας ήταν έντονη από την αρχή της συγκέντρωσης με διμοιρίες των Ματ και ασφαλίτες να είναι στημένοι γύρω από τη πλατείας.

Η Πρωτοβουλία Αντίστασης με τη παρέμβαση της στη διαδήλωση προσπάθησε να αναδείξει και το ζήτημα των νέων αντεργατικών μέτρων. Με ανακοινώσεις-προκηρύξεις και συνθήματα καλούσε στην απεργιακή συγκέντρωση της Πέμπτης τονίζοντας ότι η 6 Δεκέμβρη δε μπορεί να είναι μέρα εκτόνωσης αλλά να συνδέεται με την ανάγκη για μαζική αντίσταση στο σήμερα σε μα πολιτική που για να στηριχτεί χρειάζεται δολοφονίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com