...................

9 Δεκ 2016

10-11 Δεκέμβρη: Πανελλαδική σύσκεψη της Ταξικής Πορείας


Με στόχο την ουσιαστικότερη και αποτελεσματικότερη παρέμβαση στην εργατική τάξη και τους εργαζόμενους, η Ταξική Πορεία προετοιμάζει την Πανελλαδική Σύσκεψή της που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα το σαββατοκύριακο 10-11 Δεκέμβρη.

Η περίοδος που διανύουμε, με τη διαρκή ισοπέδωση εργατικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων, με τη νέα, δρομολογημένη, αντεργατική επίθεση για το «κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης», αλλά και με την αποκαρδιωτική εικόνα που παρουσιάζουν τα σωματεία και η οργανωμένη εργατική πάλη έκανε αναγκαία τη σύσκεψη αυτή. Τόσο για να συζητήσουμε πάνω στα χαρακτηριστικά της φάσης που διανύει το εργατικό κίνημα και τα προβλήματα που γεννούν η επιθετικότητα του κεφάλαιου και η γραμμή υποταγής και διάλυσης του αστικού και ρεφορμιστικού συνδικαλισμού όσο και -κυρίως- για να χαράξουμε τις κατευθύνσεις πάνω στις οποίες πρέπει να κινηθούμε για να συμβάλουμε στην ανατροπή αυτής της κατάστασης προς όφελος της εργατικής τάξης και των εργαζομένων.

Βασικό στοιχείο αυτής της προσπάθειας αποτελεί ο απολογισμός της μέχρι τώρα δράσης της Ταξικής Πορείας σε μια σειρά μάχες και μέτωπα που έχουν δοθεί τόσο σε χώρους δουλειάς όσο και σε γενικότερα ζητήματα. Τα συμπεράσματα αυτού του απολογισμού αποτελούν πολύτιμη βάση για την ανάδειξη των δυνατοτήτων και των αδυναμιών της Ταξικής Πορείας, για την εξειδίκευση της γραμμής πάλης σε κάθε χώρο δουλειάς, για τη διατύπωση αιτημάτων και τη χάραξη στόχων. Πολύ περισσότερο, δε, που αρκετές από τις μάχες που δόθηκαν αφορούσαν πεδία πρωτοφανέρωτα τόσο για τους αγωνιστές του σχήματος όσο και για το εργατικό κίνημα συνολικότερα.

Φυσικά, σημαντικό στοιχείο της συζήτησης αποτελούν και τα ζητήματα πολιτικής αντιπαράθεσης με τις λαθεμένες αντιλήψεις που, δυστυχώς, κυριαρχούν στις γραμμές του εργατικού κινήματος. Αντιλήψεις που, είτε εκπορεύονται από το χώρο του ρεφορμισμού είτε από το χώρο της αναρχίας είτε από αλλού, αποτελούν εμπόδια στην κατεύθυνση της ταξικής ανασυγκρότησης του εργατικού κινήματος, της συγκρότησης της εργατικής τάξης σε τάξη για τον εαυτό της. Αντιλήψεις που συνηθίζουν να κρύβουν πίσω από παχιά λόγια και μεγαλόστομες διακηρύξεις την ανεμπιστοσύνη τους στη δύναμη των μαζών και της εργατικής τάξης και, επομένως, στη δυνατότητα επαναστατικής ανατροπής της πολιτικής εξουσίας του κεφάλαιου, του συστήματος της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης.

Ιδιαίτερη βαρύτητα στη σύσκεψη αποκτά η υπόθεση των νέων εργαζομένων και ανέργων. Η συσπείρωση στις γραμμές της Ταξικής Πορείας πανελλαδικά ενός σημαντικού αριθμού νέων αγωνιστών επιβάλλει την ιδιαίτερη ενασχόληση όχι μόνο με τα ζητήματα των στόχων και των κατευθύνσεων, αλλά και της συγκρότησης των νέων αυτών αγωνιστών πάνω σε ζητήματα συνδικαλιστικά, ιδεολογικά και πολιτικά.

Η πανελλαδική σύσκεψη της Ταξικής Πορείας μπορεί να δώσει ώθηση στο σχήμα και μέσα από την προώθηση ιδιαίτερων οργανωτικών κατευθύνσεων προκειμένου να απαντηθεί και το σημαντικότατο ζήτημα του αποτελεσματικού και έγκαιρου πανελλαδικού συντονισμού του σχήματος.
Σε κάθε περίπτωση, η σύσκεψη αυτή και μέσα από τη ζωντανή ανταλλαγή απόψεων και μέσα από τα ντοκουμέντα της, μπορεί και πρέπει να συμβάλει στο απαραίτητο προχώρημα της Ταξικής Πορείας.

3 σχόλια:

 1. Που θα γίνει όμως αυτή ή σύσκεψη σύντροφοι? Δεν έχει αποφασιστεί ή τοποθεσία?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος11/12/16, 1:55 μ.μ.

  Δεν πρόκειται να σου πουν φίλε αν δεν τους έχεις φίλους. Έτσι έγινε και με άλλους νέους πρόσφατα...

  dinos

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Δεν επρόκειτο για ανοιχτή σύσκεψη, αφορούσε τα μέλη της Ταξικής Πορείας, αλλιώς θα ανακοινωνόταν και η τοποθεσία και η ώρα για να έρθει όποιος θέλει. Νομίζω ότι κάθε συλλογικότητα έχει αυτό το δικαίωμα και το κάνει σε συνέδρια, συνδιασκέψεις και συσκέψεις.
  Θεώρησα ότι ήταν κατανοητό αυτό, απ' ότι φαίνεται ήταν λάθος μου και η μη απάντησή μου έδωσε έδαφος σε εξυπνάδες τύπου dinos.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com