...................

13 Νοε 2016

Αλληλεγγύη από τις Σκουριές στο Standing Rock

Προς τους περήφανους άνδρες και γυναίκες του αγώνα στο Standing Rock,

εμείς, οι άνδρες και γυναίκες του αγώνα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές, Ελλάδα, σας μεταφέρουμε τον βαθύ σεβασμό μας και την ειλικρινή μας αλληλλεγγύη. Στεκόμαστε πλάι σας στον αγώνα σας για γη, νερό, και ελευθερία. Για χρόνια αγωνιζόμαστε ενάντια στην απληστία εταιρειών που θέλουν να μετατρέψουν τα αρχέγονα δάση μας σε δεξαμενές αποβλήτων, να στραγγίξουν το νερό από τα βουνά μας και να δηλητηριάσουν τα ποτάμια μας, και να μας αναγκάσουν να εγκαταλείψουμε τα ίδια μας τα χωριά. Η δική σας Energy Transfer Partners είναι η δική μας Eldorado Gold, και μοιράζονται την ίδια απληστία και την ίδια αδιαφορία προς τη ζωή.

Ξέρουμε τι θα πει να έχεις κυβερνητικούς και εταιρικούς μπράβους να σε χτυπούν και να σε ψεκάζουν, τι θα πει να αντιμετωπίζεις μαζικές διώξεις, τι θα πει να αντιμετωπίζεις ψέμματα και προπαγάνδα σχεδιασμένα να απαξιώνουν τη φωνή των κινημάτων και όσων παλεύουν για να προστατεύσουν το νερό, το περιβάλλον, τη ζωή. Από μακριά, παρακολουθήσαμε αγωνιστές υπέρ του νερού να αντιμετωπίζουν χημικά, σκυλιά, και πλαστικές σφαίρες. Σας παρακολουθήσαμε να απαντάτε στην προπαγάνδα με την αλήθεια και στις διώξεις με αλληλεγγύη. Γνωρίζουμε τα όπλα που οι άπληστες εταιρείες έχουν εξαπολύσει εναντίον μας και εναντίον του αγώνα μας για ζωή. Αλλά μέσα στα χρόνια, έχουμε επίσης γνωρίσει την αλληλεγγύη, έχουμε νοιώσει την περηφάνια και την αξιοπρέπεια του να στέκεσαι δίπλα σε έντιμους ανθρώπους από όλη τη χώρα και όλο τον κόσμο στον κοινό αγώνα.

Όταν ένα μαζικό κύμα διώξεων εξαπολύθηκε σε μια προσπάθεια να τρομοκρατήσει το κίνημά μας, το σύνθημα δόθηκε: “Κανείς μόνος!”. Τώρα, εκτείνουμε το κάλεσμα και σε σας: Αγωνιστές του Standing Rock, δεν είστε μόνοι! Να γνωρίζετε ότι ο αγώνας σας για γη και αξιοπρέπεια είναι και δικός μας αγώνας.

#skouries #noDAPL #StandWithStandingRock

Το σεβασμό και την αλληλεγγύη μας,
Επιτροπές Θεσσαλονίκης-Χαλκιδικής ενάντια στην εξόρυξη χρυσού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com