18 Νοε 2016

Η εικονική πραγματικότητα του left.gr

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η μαζική διαδήλωση του Πολυτεχνείου με κατάθεση στεφανιών στην Αμερικάνικη πρεσβεία από εκπροσώπους της κυβέρνησης. Μαζικά και δυναμικά ήτανε τα μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ που ηγήθηκαν της διαδήλωσης. Όπως τόνισαν στις ομιλίες τους οι επικεφαλείς των κινητοποιήσεων, οι διαδηλώσεις για το Πολυτεχνείο εκφράζουν τον ιστορικά αισθήματα αγάπης του ελληνικού λαού προς τους Αμερικάνους και ιδιαίτερα προς τον πρόεδρο Μπ. Ομπάμα, οι οποίοι έφεραν την δημοκρατία στην Ελλάδα. Παλλαϊκό ήτανε το αίτημα για μεγαλύτερη συμμετοχή της χώρας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τους βομβαρδισμούς άλλων λαών, και για άνοιγμα νέας βάσης του ΝΑΤΟ. Το "ζήτω οι Αμερικανοί" δονούσε την ατμόσφαιρα. Καθ' όλη την διάρκεια της διαδήλωσης που ήτανε περικυκλωμένη από ΜΑΤ και ασφαλίτες οι διαδηλωτές ζητούσαν με συνθήματα περισσότερη αστυνομία, χημικά και απαγορεύσεις συγκεντρώσεων και συναθροίσεων. Το αγωνιστικό ραντεβού ανανεώθηκε για τις επερχόμενες απεργίες, με αίτημα να πέσουν κι άλλο τα μεροκάματα, να απελευθερωθούν οι απολύσεις και να δουλεύουν όλοι τις Κυριακές.
Μια εικονική πραγματικότητα παρουσιάζει το διαδικτυακό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ, το left.gr, για την διαδήλωση του Πολυτεχνείου. Εμφανίζει διάφορες φωτογραφίες την μία μετά την άλλη, λες και όντως ο ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχε στην πορεία του Πολυτεχνείου μαζί με τους διαδηλωτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com