...................

28 Νοε 2016

ΕΞΩ ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ ΑΠ’ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ Ο ΜΟΣΚΟΒΙΣΙ

Ανακοινώθηκε πως την Τρίτη 29/11 ώρα 14:00 θα επισκεφτεί ο επίτροπος οικονομικών της ΕΕ Μοσκοβισί το 7ο Δ.Σ. Γέρακα. Σκοπός αυτής της επίσκεψης «φιέστας» είναι να διαφημίσουν κυβέρνηση και ΕΕ τα προγράμματα ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα) που αναπτύχτηκαν πάνω στη διάλυση του ΟΣΚ και έδωσαν άλλο ένα πεδίο κερδοφορίας στο ιδιωτικό κεφάλαιο καθώς και να ξεπλύνουν την πολιτική της ΕΕ που ρημάζει μαζί με το ΔΝΤ τη χώρα. Τα σχολεία που κατασκευάζονται μέσω ΣΔΙΤ ανήκουν και ελέγχονται από τις ιδιωτικές εταιρίες που έχουν σεκιούριτι από τους οποίους οι δ/ντες των σχολείων παραλαμβάνουν το κτίριο κάθε μέρα, κάμερες παρακολούθησης, επιβάλλουν σε μαθητές και εκπαιδευτικούς αυστηρούς κανόνες χρήσης των κτιρίων και φυσικά μπορούν να τα εκμεταλλευτούν για δικό τους οικονομικό όφελος.

Η διήμερη παρουσία του Μοσκοβισί την Ελλάδα, στα πλαίσια της οποίας γίνεται η επίσκεψη στο 7ο ΔΣ Γέρακα, πραγματοποιείται σε μια περίοδο που εκκρεμεί η αξιολόγηση των μνημονίων των δανειστών – ιμπεριαλιστών, η οποία θα φέρει νέα δεινά στον ελληνικό λαό.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που, ως πιστός υπηρέτης, εφαρμόζει τις εντολές των δανειστών και τους παραδίνει σιδηροδέσμιο τον ελληνικό λαό. Καταγγέλλουμε τον Μοσκοβισί, που εκπροσωπώντας τις πολιτικές της ΕΕ, γυροφέρνει τη χώρα προωθώντας τα συμφέροντα των δανειστών-ιμπεριαλιστών.

Η παρουσία του Μοσκοβισί ως εκπροσώπου των δανειστών – δυναστών σε σχολείο της περιοχής μας, αποτελεί πρόκληση για τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές που βιώνουν τη σφοδρή επίθεση στα εργασιακά και εκπαιδευτικά δικαιώματά τους, που τα σχολεία αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα λειτουργίας λόγω της οικονομικής ασφυξίας του, που τα σχολικά κτίρια βρίσκονται σε άθλια κατάσταση.

Η πρόκληση αυτή δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη.

Το ΔΣ του Δελμούζου πρέπει να πάρει απόφαση για στάση εργασίας και κινητοποίηση την ώρα που κυβέρνηση, Μοσκοβισί και λοιποί παρατρεχάμενοι θα βρίσκονται στο εν λόγω σχολείο. Πρέπει να απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους συλλόγους Π.Ε. και ΕΛΜΕ και όχι μόνο στους όμορους, καθώς και στις Ενώσεις Γονέων να συμμετέχουν στην κινητοποίηση. Να απαιτήσει από τη ΔΟΕ να πάρει ανάλογη απόφαση και να στηρίξει την κινητοποίηση με κάθε δυνατό τρόπο.

ΟΧΙ ΣΤΑ ΣΔΙΤ
ΕΞΩ ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ ΑΠ’ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ

Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών
Συλλόγου Π.Ε. «Αλ. Δελμούζος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com