...................

18 Νοε 2016

Γιάννενα: καταγγελία της Λαϊκής Αντίστασης - Α.Α.Σ. για την κρατική καταστολή

Η κρατική καταστολή και τρομοκρατία δεν μπορούν να κάμψουν τα αντιιμπεριαλιστικά αισθήματα του λαού μας!

Η Λαϊκή Αντίσταση - Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία καταγγέλλει απερίφραστα το τεράστιο κύμα κρατικής τρομοκρατίας και καταστολής που εξαπέλυσαν τα ΜΑΤ κατά την διάρκεια της πορείας για το Πολυτεχνείο στα Γιάννενα. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ φέρνει ακέραια την ευθύνη για το χτεσινό όργιο αστυνομικής Βίας. Ξύλο, χημικά (από αυτά που θα απαγορεύονταν) προσαγωγές και συλλήψεις-πολλές μάλιστα αρκετά μετά τη λήξη της πορείας- ανελέητος ξυλοδαρμός της αντιπροσωπείας αλληλέγγυων μέσα στο κτήριο της αστυνομικής διεύθυνσης. Όλα αυτά δείχνουν τη νέα φάση αντιμετώπισης του εχθρού-λαού την οποία επιλέγει η κυβέρνηση εν όψει ενός ακόμη κύκλου επίθεσης στα δικαιώματα και τις ζωές μας.

Η κυβέρνηση Τσίπρα τις προηγούμενες μέρες υποδέχτηκε μετά Βαΐων και κλάδων τον αρχηγό των ΗΠΑ και αρχιμακελάρη των λαών. Για την υποδοχή του μετατρέπει την Αθήνα σε “νεκρή ζώνη” στήνοντας φράκτες, επιβάλλοντας γενικευμένη απαγόρευση της κυκλοφορίας. Ταυτόχρονα ακολουθώντας το γνώριμο αυταρχικό κατήφορο της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, προχώρησε σε απαγόρευση όλων των συγκεντρώσεων και των διαδηλώσεων ενάντια στην επίσκεψη Ομπάμα, καταπατώντας το δημοκρατικό δικαίωμα του λαού μας να διαδηλώνει για να εκφράσει την αντίθεση στους φονιάδες των λαών. Η χτεσινή επίθεση της αστυνομίας στην πόλη μας εντάσσεται στο γενικότερο κλίμα τρομοκράτησης του λαού για να περάσει πιο εύκολα η πολιτική των βάρβαρων μνημονίων.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ πετώντας το ψευτοδημοκρατικό προσωπείο της, αποκαλύπτει το σκληρό και αποκρουστικό πρόσωπο του αυταρχισμού και της καταστολής. Αντιμετωπίζει τις λαϊκές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας ακόμη και αυτή της επετείου του Πολυτεχνείου ως εχθρικές ενέργειες. Αυτό αποτελεί πρόκληση και ευθεία προσβολή προς το λαό μας και τους μεγάλους αγώνες που έδωσε ενάντια στην αμερικανοκίνητη στρατιωτικοφασιστική δικτατορία, με κορυφαία στιγμή την εξέγερση του Νοέμβρη.

Η Λαϊκή Αντίσταση - Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία καλεί το λαό να μην καμφθεί από το κλίμα της τρομοκρατίας και αστυνομοκρατίας που επιδιώκει να επιβάλλει η κυβέρνηση. Να βγει αποφασιστικά στους δρόμους και να πάρει μέρος αγωνιστικά και μαχητικά στις αντιπολεμικές – αντιιμπεριαλιστικές συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις στις κινητοποιήσεις και απεργίες ενάντια στα βάρβαρα μνημόνια. Να υπερασπιστεί με τους αγώνες του τα δημοκρατικά του δικαιώματα. Να υπερασπιστεί το μεροκάματο το δικαίωμα στην Ασφάλιση τη σύνταξη την υγεία την παιδεία.

ΜΑΤ, Αστυνομοκρατία, καταστολή
αυτή είναι του συστήματος η πολιτική

Η κρατική βία και τρομοκρατία δεν θα περάσουν!

Όλοι στους αγώνες για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής που επιβάλουν Κυβέρνηση - Κεφάλαιο - Ε.Ε. - Δ.Ν.Τ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com