2 Νοε 2016

ΚΚ Ινδίας(Μαοϊκό): Κάλεσμα για γενική απεργία ενάντια στο έγκλημα στην Οντίσα

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται οι δυνάμεις καταστολής σε πέντε κρατίδια της Ινδίας ύστερα από το κάλεσμα του ΚΚ Ινδίας(Μαοϊκού) για 24ωρη γενική απεργία στις 3 Νοεμβρίου. Καθεστωτικά μέσα από το πρωί της Τετάρτης 2/11 μεταδίδουν εικόνες από αστυνομικά μπλόκα και σωματικές έρευνες μέσα σε πόλεις και στην ύπαιθρο.

Η απεργία καλέστηκε για να καταγγελθεί το μαζικό έγκλημα που διέπραξαν οι ειδικές αστυνομικές δυνάμεις από το Άντρα Πραντές και την Οντίσα, επιχειρώντας από κοινού ενάντια σε αντάρτες του Λαϊκού Επαναστατικού Στρατού, ένοπλης πτέρυγας των μαοϊκών στην Ινδία. Οι τελευταίοι με δηλώσεις και ανακοινώσεις τους επιμένουν πως η σφαγή έγινε εν ψυχρώ και η υποτιθέμενη σύγκρουση που σύμφωνα με την αστυνομία έγινε το βράδυ της Κυριακής 23 Οκτωβρίου προς Δευτέρα 24, σε απομακρυσμένη περιοχή στα σύνορα Άντρα Πραντές - Οντίσας ήταν μια “ψεύτικη μάχη”. Σε επίσημη ανακοίνωση της η περιφερειακή επιτροπή του κόμματος επισημαίνει πως αν και οι τριάντα νεκροί, άνδρες και γυναίκες μαχητές και στελέχη, είναι η σοβαρότερη απώλεια για το αντάρτικο στην περιοχή στα τελευταία χρόνια, αυτή δεν θα εμποδίσει την συνέχιση και την ανάπτυξη του αγώνα. Επίσης καταγγέλλουν πως το τελευταίο κύμα των στρατιωτικών επιχειρήσεων σχετίζεται με την προσπάθεια της κυβέρνησης του Αντρα Πραντές να υλοποιήσει μαζί με πολυεθνικές σχέδια εξόρυξης κοιτασμάτων βωξίτη στην ευρύτερη περιοχή.

Η απεργία έχει κηρυχτεί στις πολιτείες του Άντρα Πραντές, Οντίσα, Μαχαράστρα, Τελανγκάνα και Τσατίσγκαρ και εξαιρούνται από αυτήν μόνο οι κοινωνικές και ιατρικές υπηρεσίες.
Εν τω μεταξύ πληθαίνουν και οι διεθνείς αντιδράσεις για αυτό το νέο έγκλημα του ινδικού κράτους. Στο Βερολίνο έγινε διαδήλωση καταγγελίας ενώ η διεθνής επιτροπή για την υπεράσπιση του ναξαλίτικου επαναστατικού κινήματος ανακοίνωσε την 24η Νοεμβρίου ως ημέρα διεθνούς κινητοποίησης και καταγγελίας του εγκλήματος.

π.

Δεν υπάρχουν σχόλια: