...................

9 Νοε 2016

Γιάννενα: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ (σχετικά με την "επίσκεψη" Ομπάμα)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Έγινε τη Δευτέρα 7/11 στο Εργατικό Κέντρο, μετά από πρόσκληση της Λαϊκής Αντίστασης-Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας, σύσκεψη συλλογικοτήτων και οργανώσεων της Αριστεράς.
Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η οργάνωση της «υποδοχής» από το λαό μας του εκπροσώπου του Αμερικάνικου ιμπεριαλισμού Ομπάμα, που επισκέπτεται τη χώρα μας στις 15/11.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκτός από τη Λαϊκή Αντίσταση, η Αριστερή Ανασύνθεση, η Κομμουνιστική Ανασύνταξη και το ΝΑΡ – ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Η σύσκεψη κατέληξε ομόφωνα στις εξής εκτιμήσεις

1. Αποτελεί πρόκληση για το λαό και τη νεολαία μας η επίσκεψη μέσα στο γιορτασμό του Πολυτεχνείου του Ομπάμα, του ηγέτη των Αμερικάνων ιμπεριαλιστών που οργάνωσαν και επέβαλαν στη χώρα μας την 7χρονη δικτατορία.

2. Η επίσκεψη αυτή έρχεται να προωθήσει παραπέρα την ευθυγράμμιση – υποταγή της χώρας μας στις επιλογές και τη στρατηγική του Αμερικάνικου ιμπεριαλισμού. Στο ματοκύλισμα των λαών και το κομμάτιασμα των χωρών της περιοχής στο πλαίσιο των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών για τον έλεγχο της περιοχής και το ξαναμοίρασμα του κόσμου.

3. Ταυτόχρονα η επίσκεψη δηλώνει τη στήριξη στην κυβέρνηση και όλο το αστικό πολιτικό προσωπικό στην επίθεση που εξαπολύουν στους εργαζόμενους και το λαό.

4. Η κυβέρνηση και όλος ο αστικός εσμός πανηγυρίζουν για τον ερχομό του Ομπάμα και προσφέρουν τη χώρα μας, ορμητήριο για τις εξορμήσεις του Αμερικάνικου ιμπεριαλισμού στις χώρες και τους γύρω λαούς.

5. Οι εργαζόμενοι, ο λαός και η νεολαία μας πρέπει με την κίνησή τους να βροντοφωνάξουν ότι είναι ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ στη χώρα μας ο αρχιμακελάρης των λαών Ομπάμα, να παλέψουν για να φύγουν οι βάσεις και το ΝΑΤΟ από τη χώρα μας.

Το ίδιο ομόφωνα πάρθηκε η απόφαση για τη συγκρότηση από τους συμμετέχοντες ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ Ενάντια στην Επίσκεψη Ομπάμα.
Η Πρωτοβουλία αυτή είναι ανοιχτή σε όποιον (ανεξάρτητο, συλλογικότητα –η- οργάνωση) θέλει να συμμετέχει σε αυτή.
Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ απευθύνει κάλεσμα για ένα μαζικό – αγωνιστικό – αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο την ΤΡΙΤΗ 15 ΝΟΕΜΒΡΗ ώρα 6μ.μ. στην Περιφέρεια.

Μέχρι τότε θα αποφασιστούν παρεμβάσεις για την μαζικοποίηση του συλλαλητηρίου.

Γιάννενα 8/11/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com