....................................................

14 Νοε 2016

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση των Αγωνιστικών Κινήσεων εκπαιδευτικών στα Τρίκαλα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 12/11 η εκδήλωση των Αγωνιστικών Κινήσεων Εκπαιδευτικών Τρικάλων, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης. Αρκετοί εκπαιδευτικοί, αλλά και φίλοι, παρακολούθησαν με ενδιαφέρον τις τοποθετήσεις των Δημήτρη Μάνου και Παναγιώτη Χουντή.
Οι συναγωνιστές άνοιξαν όλα τα ζητήματα που αφορούν την εκπαίδευση, αλλά και την γενικότερη πολιτική κατάσταση, εντός και εκτός συνόρων και ξεδίπλωσαν τις απόψεις των Αγωνιστικών Κινήσεων γύρω από αυτά.
Αυτό το οποίο κυρίως αναδείχθηκε είναι η άποψη ότι για να πετύχει συσπείρωση και
νίκες ο κόσμος των εκπαιδευτικών, πρέπει να πιστέψει στις δικές του δυνάμεις και να ξεπεράσει τις υποταγμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες που το μόνο που κάνουν είναι να προωθούν λογικές συνδιαχείρισης και «καλλωπισμού» του συστήματος. Έτσι πρέπει να προβάλει τα δικά του αιτήματα πάλης ενάντια στους ταξικούς φραγμούς και στον εργασιακό μεσαίωνα που μας επιβάλουν κυβέρνηση ΕΕ και ΔΝΤ. Είναι επίσης φανερό ότι τα αιτήματα αυτά θα έρθουν αργά ή γρήγορα σε σύγκρουση με τις επιδιώξεις της αστικής τάξης και των ιμπεριαλιστών σε όλες τους τις μορφές.
Οι Αγωνιστικές Κινήσεις θέλουν με την παρουσία και την δράση τους να συμβάλουν σε αυτήν την κατεύθυνση, καθώς πιστεύουν ότι αυτή είναι που μπορεί να οδηγήσει σε νίκες για τους εκπαιδευτικούς, αλλά και τους μαθητές και τις οικογένειες τους.
Ακολούθησε πλούσια συζήτηση, γύρω από διάφορες πτυχές της εκπαίδευσης, αλλά και της γενικότερης πολιτικής κατάστασης.

Η Αγωνιστική Κίνηση θεωρεί την εκδήλωση αυτή ως ένα πρώτο βήμα, προκειμένου να σπάσει η σιγή νεκροταφείου και η ηττοπάθεια που επικρατεί στον χώρο της εκπαίδευσης. Την κατεύθυνση αυτή της κίνησης, της συζήτησης, της μαζικοποίησης και του αγώνα προσπαθεί να υπηρετήσει με όλες της τις δυνάμεις.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com