...................

5 Νοε 2016

Διαδήλωση αλληλεγγύης στους λαούς της Τουρκίας

Διαδήλωση καταδίκης των συλλήψεων των βουλευτών του HDP στη Τουρκία πραγματοποίησαν σήμερα τούρκικες, κουρδικές και ελληνικές οργανώσεις απαιτώντας την απελευθέρωσή τους.
Η συγκέντρωση ξεκίνησε στις 2:30 στη πλατεία Συντάγματος και μετά από ομιλίες άρχισε η πορεία προς τη τουρκική πρεσβεία. Έξω από τα γραφεία της Ε.Ε. έγινε ολιγόλεπτη στάση με καθιστική διαμαρτυρία. Η πορεία συνεχίστηκε και όπως πάντα η προσέγγιση στη πρεσβεία της Τουρκίας ήταν αδύνατη μιας και τα ΜΑΤ με τις κλούβες είχαν αποκλείσει το δρόμο.
Στη συγκέντρωση από τη πλευρά των Τούρκων και των Κούρδων κυριαρχούσαν τα πανό και οι σημαίες του YPJ και του HDP. Οι ελληνικές οργανώσεις που στήριξαν και συμμετείχαν με πανό και μπλοκ ήταν η Λαϊκή Ενότητα, η Λαϊκή Αντίσταση - Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η ΟΡΜΑ και η Αντεξουσιαστική Κίνηση.
Η όλη κινητοποίηση έληξε μετά από αρκετή ώρα παραμονή στη Β. Σοφίας στο ύψος της Ρηγίλλης.Created with flickr slideshow.


3 σχόλια:

 1. Ανώνυμος6/11/16, 12:12 π.μ.

  Ήταν και η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος6/11/16, 1:05 π.μ.

  Ουαου ανατριχιασα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμος6/11/16, 1:52 π.μ.

  Η νεολαία της κυβέρνησης που στηρίζει τη δημοκρατία του Ερντογάν θες να πεις ανώνυμε 6/11/16, 12:12 π.μ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com