...................

16 Νοε 2016

Η διαδήλωση ενάντια στην επίσκεψη Ομπάμα στο Ηράκλειο

Με μικρή συμμετοχή κόσμου πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Ελευθερίας συγκέντρωση και κατόπιν πορεία στους κεντρικούς δρόμους του Ηρακλείου ως απάντηση στην επίσκεψη του εκπροσώπου του Αμερικάνικου ιμπεριαλισμού Ομπάμα. Το συλλαλητήριο οργάνωσε η «Πρωτοβουλία μαζικών φορέων ενάντια στην επίσκεψη Ομπάμα» που συγκροτήθηκε μετά από ενέργειες της Λαϊκής Αντίστασης – Α.Α.Σ.

Η συμμετοχή του κόσμου, δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες της περιόδου που βρισκόμαστε, δηλ. της όξυνσης των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων, των πολεμικών συγκρούσεων με αποτέλεσμα διαλυμένες χώρες και εκατομμύρια πρόσφυγες. Δεν ανταποκρίνεται στην ένταση της επίθεσης του κεφαλαίου ενάντια στα δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζομένων, της νεολαίας του λαού συνολικά. Δεν ανταποκρίνεται στους κινδύνους που δημιουργεί η κυβερνητική πολιτική των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που βαφτίζει φίλους και συμμάχους πότε τους Ευρωπαίους και πότε τους Αμερικάνους μακελάρηδες, δίνοντας «γη και ύδωρ» έτσι ώστε η χώρα μας να γίνει ορμητήριο των πολεμικών τους σχεδιασμών. Άλλωστε, σαν τέτοιος ήρθε ο Ομπάμα, σαν «υποστηρικτής των Ελληνικών συμφερόντων». Δεν μπορεί να θεωρείται τυχαίο το γεγονός ότι τον υποδέχτηκε ο Καμένος, ο οποίος ή θα προσφέρει βάσεις στους Αμερικάνους ή συνεκμετάλλευση της Ελληνικής ΑΟΖ, δείχνοντας το μέγεθος της ξενοδουλείας αλλά και της πολιτικής της κυβέρνησης.

Το προηγούμενο διάστημα, στα πλαίσια της προπαγάνδισης του συλλαλητηρίου έγιναν παρεμβάσεις στο κέντρο της πόλης με πανό, τηλεβόα, προκήρυξη και με αφίσα αλλά και με συνέντευξη τύπου. Τόσο η Λαϊκή Αντίσταση – Α.Α.Σ. όσο και οι οργανώσεις που τη στηρίζουν είχαν το δικό τους μπλοκ (που για τα δεδομένα της πορείας ήταν μαζικό). Με συνθήματα, πανό, έντυπο υλικό προσπάθησαν να αναδείξουν την αναγκαιότητα ανάπτυξης αντιπολεμικού – αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, του μόνου που μπορεί να μπει φραγμός στα πολεμικά σχέδια των ιμπεριαλιστών. Ένα κίνημα που θα βάζει την έξοδο της χώρας μας από τους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς ΝΑΤΟ – ΕΕ- ΔΝΤ. Την μη συμμετοχή της χώρας μας στα πολεμικά τους σχέδια. Την αντίσταση στην κυβερνητική πολιτική της εξάρτησης και της τρομοκρατίας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com