....................................................

11 Νοε 2016

Κοινό κάλεσμα οργανώσεων και συλλογικοτήτων για το Πολυτεχνείο και την πορεία ενάντια στην επίσκεψη Ομπάμα.

Το φετινό Πολυτεχνείο διεξάγεται σε μια κρίσιμη πολιτική συγκυρία για το λαό και τη νεολαία. Οι ανταγωνισμοί των ιμπεριαλιστών για το ξαναμοίρασμα του κόσμου, σε συνθήκες δομικής κρίσης του συστήματος, γεννούν διαρκώς πολέμους, προσφυγιά και δυστυχία για τους λαούς όλου του πλανήτη. Στο εσωτερικό της χώρας, κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ προετοιμάζουν αυτές τις μέρες νέα κύματα επίθεσης, με αιχμή τα νέα μέτρα για τα εργασιακά και το συνδικαλισμό.

Η επίσκεψη Ομπάμα, έρχεται να σημάνει την προσπάθεια προώθησής των συμφερόντων του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, μετατρέποντας ακόμα παραπέρα τη χώρα σε ορμητήριο του πολέμου και βαθαίνοντας την εμπλοκή στα αιματοβαμμένα σχέδια των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ στην ευρύτερη περιοχή. Το γεγονός μάλιστα του ότι η επίσκεψη αυτή, συμπίπτει με τον τριήμερο εορτασμό της αντιιμπεριαλιστικής εξέγερσης του Πολυτεχνείου, την καθιστά ωμή πρόκληση απέναντι στο λαό και τη νεολαία.
Σε αυτή τη βάση αναδεικνύεται η αναγκαιότητα για τον κόσμο της εργασίας και για τη νεολαία, να μπούν μαζικά στο προσκήνιο, συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις του τριήμερου εορτασμού του Πολυτεχνείου, στην αντιμπεριαλιστική διαδήλωση της 17ης Νοέμβρη, αλλά και σε εκείνη ενάντια στην επίσκεψη του Ομπάμα. Να δοθεί με αυτόν τον τρόπο το έναυσμα, για να γίνουν οι κινητοποιήσεις αυτές το εφαλτήριο νέων αγώνων για την επόμενη περίοδο.
Διαχρονικά, οι μέρες του Πολυτεχνείου, αποτελούσαν αγκάθι για το σύστημα, και επιχειρούσε κάθε χρόνο να τις υπονομεύσει, χρησιμοποιώντας από τη συκοφάντηση μέχρι και την πιο άγρια τρομοκρατία και καταστολή. Σε αυτό πλαίσιο εντάσσονται τα τελευταία χρόνια, τόσο οι κινήσεις από την πλευρά του κράτους, όσο και ενέργειες δυνάμεων ξένων προς το κίνημα. Προκύπτει λοιπόν η ανάγκη, να γίνει η πολιτική υπεράσπιση του τριημέρου εορτασμού, υπόθεση κάθε αριστερής δύναμης και ευρύτερα κάθε δύναμης με αναφορά στους αγώνες, τις αντιστάσεις και το κίνημα, καθώς και συνολικά του λαϊκού - νεολαιίστικου κινήματος.
Οι στόχοι του Πολυτεχνείου παραμένουν ζωντανοί και ανεκπλήρωτοι. Δεν κλείνεται στα μουσεία, αλλά αποκτά νόημα στους αγώνες που αναπτύσσουν λαός και νεολαία ενάντια στο σύστημα και τις πολιτικές του.

Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στον τριήμερο εορτασμό του Πολυτεχνείου και τις διαδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν, στις 15/11 ενάντια στην επίσκεψη Ομπάμα και στις 17/11 στην αντιμπεριαλιστική πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία.

ΟΙ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ ΔΕ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΜΟΥΣΕΙΑ – ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΜΑΣ ΤΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΑ
  • Ανασύνθεση ΟΝΡΑ
  • Αριστερή Ανασύνθεση
  • Αριστερή Αντικαπιταλιστική Συσπείρωση
  • Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση
  • Αριστερή Συσπείρωση
  • Αριστερό Ρεύμα
  • Διεθνιστική Εργατική Αριστερά
  • νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση
  • νεολαίοι ΚΚΕ(μ-λ)
  • ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com