....................................................

30 Νοε 2016

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ "ΤΟ ΓΑΛΑ" ΣΤΟ «ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ»

Το βιβλιοπωλείο-καφέ «Εκτός των τειχών»
σας προσκαλεί την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου
στην προβολή της ταινίας «Το γάλα»
που σκηνοθέτησε ο Γιώργος Σιούγας
το 2011.


Η ταινία αποτελεί την κινηματογραφική μεταφορά του εξαιρετικού θεατρικού έργου του Βασίλη Κατσικονούρη, που παιζόταν για χρόνια, με πολύ μεγάλη επιτυχία.

Το έργο αναφέρεται στην τραγική ιστορία τριών μεταναστών από την Τιφλίδα, της Ρήνας και των δύο παιδιών της, του Αντώνη και του Λευτέρη. Ο Αντώνης, ο μεγαλύτερος, θέλει να ξεχάσει την καταγωγή του, αποζητά την ενσωμάτωσή του και ετοιμάζεται να παντρευτεί μία Ελληνίδα. Ο Λευτέρης, δυο χρόνια μικρότερος, με ψυχολογικά προβλήματα, αδυνατεί να αποδεχτεί την τωρινή κατάσταση, μένει προσκολλημένος στο παρελθόν και αποζητά όσα έχει στερηθεί, τη στοργή και την αποδοχή. Κι ανάμεσά τους η μητέρα, η Ρήνα, και η προσπάθειά της να ισορροπήσει τις δύο καταστάσεις, αλλά και τις δικές της ενοχές για την κατάσταση του Λευτέρη.

Η κινηματογραφική μεταφορά του θεατρικού αποτελεί μια σημαντική επιτυχία του σκηνοθέτη Γιώργου Σιούγα, ο οποίος καταφέρνει να μεταφέρει την ένταση και την εσωτερικότητα των χαρακτήρων, τη δύναμη των διαλόγων και τις συναισθηματικές κορυφώσεις.

Έναρξη προβολής: 8:00 μ.μ

ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ-ΚΑΦΕ
Εκτός των τειχών
Γραβιάς 10-12 • Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com