...................

5 Νοε 2016

“Ψωμί, παιδεία, ελευθερία, ανοιχτά για όλους τα δημόσια σχολεία”: Εκατοντάδες μαθητές διαδήλωσαν υπέρ των προσφύγων στα Χανιά

Πραγματοποιήθηκε χτες 4/11 στο κέντρο της πόλης από τους μαθητές διαδήλωση αλληλεγγύης στους προσφυγές που θα έρθουν στα Χανιά. Πάνω από 200 άτομα συμμετείχαν στην διαδήλωση και 7 σχολεία βρίσκονται υπό κατάληψη. Μετά από 3 συντονιστικά οι μαθητές αποφάσισαν να διαδηλώσουν, φωνάζοντας συνθήματα όπως «Για όλα τα παιδιά ανοίξτε τα σχολεία, η εκπαίδευση σκοτώνει την τρομοκρατία» και «Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία, θέλουμε τους πρόσφυγες σε όλα τα σχολεία». Τα πανό και το χαρτί του συντονιστικού που μοίραζαν οι μαθητές στο κέντρο κατήγγειλαν τις ρατσιστικές και φασιστικές απόψεις τονίζοντας ότι τα σχολεία θα πρέπει να είναι ανοιχτά για όλους. Δυστυχώς δεν υπήρχε σύνδεση με την πραγματική αιτία της προσφυγιάς καθώς η συνθηματολογία έμεινε περισσότερο στην αλληλεγγύη.
Η Μαθητική Αντίσταση μοίρασε πλατιά το χαρτί της στην διαδήλωση, μίλησε με μαθητές. Προσπάθησε να αναδείξει ποιος είναι ο υπεύθυνος για τους ξεριζωμένους και τους πνιγμένους στο Αιγαίο. Καταγγέλλοντας την κυβέρνηση που τους έχει στοιβάξει στα στρατόπεδα συγκέντρωσης χωρίς δικαιώματα και την ίδια στιγμή περνάει αντιλαϊκά μέτρα στο λαό. Καταγγέλλοντας τους τοπικούς φορείς που από την μια καλοδέχονται τα αεροπλανοφόρα στην πόλη μας και από την άλλη συμπονούν τους κατατρεγμένους.
Θέτοντας πως η αλληλεγγύη μας βρίσκεται στους κοινούς αγώνες του λαού με τους πρόσφυγες γιατί έχουμε κοινούς εχθρούς. Γιατί είναι χρέος μας να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας κόντρα σε αυτό το σύστημα της εκμετάλλευσης και των πολέμων . Γιατί είναι χρέος μας ενόψει της επίσκεψης του Ομπάμα στην χώρα, να πάρουμε μαζικά αποφάσεις και να κατέβουμε στους δρόμους στις 15/11 φωνάζοντας πως είναι ΑΝΕΠΙΘΥΜΙΤΟΣ ο εκπρόσωπος των φονιάδων των λαών και να ξανά βγούμε στο δρόμο την ημέρα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου 17/11.
Γιατί γνωρίζουμε πως μόνο μέσα από τον δρόμο της Αντίστασης και του Αγώνα θα έχουμε πραγματικές νίκες.

Ο ανυποχώρητος αγώνας, η ανθρωπιά, η αλληλεγγύη
είναι τα όπλα των αγωνιζόμενων λαών

Συμμαθητές – Συμμαθήτριες
Καθημερινά ακούμε στις ειδήσεις για τους βομβαρδισμούς και τη σφαγή λαών στην Μ. Ανατολή. Όλες αυτές οι εικόνες φρίκης είναι αποτέλεσμα ενός πολέμου που διεξάγεται γιατί οι μεγάλες δυνάμεις , οι ιμπεριαλιστικές, ξαναμοιράζουν τον κόσμο. Ανταγωνίζονται μεταξύ τους οι ΗΠΑ με τη ΡΩΣΙΑ αλλά και χώρες της Ε.Ε. Γερμανία – Γαλλία μπαίνουν στο χορό γιατί θέλουν και αυτές το μερίδιό τους από τη λεία. Ένα κοπάδι αχόρταγων λύκων πάνω από το σώμα της πολύπαθης Συρίας αυτή τη φορά, αλλά και του Ιράκ, ανταγωνίζονται για το κομμάτι του ο καθένας. Χιλιάδες οι νεκροί και εκατοντάδες χιλιάδες οι ξεριζωμένοι. Ατέλειωτα τα καραβάνια των προσφύγων περνούν στεριές και θάλασσες για να βρουν έναν ασφαλή τόπο.
Ασύλληπτο το νούμερο των πνιγμένων στη Μεσόγειο και αυτών που έχουν χαθεί στη επικίνδυνη και βασανιστική διαδρομή. Απίστευτο το δράμα των ξεριζωμένων ακόμη και αυτών που τελικά φτάνουν σε μια γειτονική χώρα.
60.000 πρόσφυγες είναι ο επίσημος αριθμός στην χώρα μας που η ευαίσθητη!!! κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ τους έχει καταδικάσει να ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες, στοιβαγμένους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης (hotspot) με ακατάλληλο φαγητό και ανύπαρκτη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Απομονωμένους και αποκομμένους από την υπόλοιπη κοινωνία χωρίς κανένα δικαίωμα, ενισχύοντας με τον τρόπο αυτό τις ρατσιστικές και φασιστικές απόψεις και δράσεις. Την ίδια στιγμή για όλους εμάς είναι η ίδια κυβέρνηση που πιστή στις εντολές των αφεντικών της περνά μνημόνια και αντιλαϊκά μέτρα, οδηγώντας στην φτώχεια και την εξαθλίωση όλο και μεγαλύτερο κομμάτι λαού και νεολαίας. Γιατί μας θέλουν όλους μας, ντόπιους, πρόσφυγες και μετανάστες χωρίς δικαιώματα και γονατιστούς!!!

Συμμαθητές – συμμαθήτριες
Ενώ γίνεται όλο και πιο φανερό πως τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα και πολύ επικίνδυνα για όλους τους λαούς, σ’ αυτή τη συγκυρία όπου ο ανταγωνισμός των μεγάλων έχει πιάσει κόκκινο, έρχεται και ο Ομπάμα στη χώρα, ο εκπρόσωπος των φονιάδων των λαών και μάλιστα είναι καλοδεχούμενος από τους κυβερνώντες και όλο το πολιτικό προσωπικό.
Λαός και νεολαία να του επιφυλάξουμε την υποδοχή που του αξίζει. Και σ’ αυτόν αλλά και στους ομοίους του. Πλημμυρίζοντας τις πόλεις με μαζικές κινητοποιήσεις την ΤΡΙΤΗ 15 Νοέμβρη να βροντοφωνάξουμε ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ ο μακελάρης των λαών. Γιατί έχουμε και ένα επιπλέον λόγο να βγούμε μαζικά στους δρόμους. Η επίσκεψή του είναι πρόκληση γιατί γίνεται δύο μέρες πριν την επέτειο της ηρωικής εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Και αυτό όχι τυχαία. Θέλουν να διαγράψουμε από τη μνήμη μας τα μηνύματα του ΝΟΕΜΒΡΗ. Να μη τους κάνουμε τη χάρη. ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΛΗ ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ να φροντίσουμε να ακουστεί ξανά δυνατά και αποφασιστικά, πλαισιώνοντας τις κινητοποιήσεις και για την επέτειο του Πολυτεχνείου.
Ανοίγοντας τη συζήτηση μέσα στα σχολεία μας να προετοιμάσουμε τους αγώνες μας στο πνεύμα του Νοέμβρη. Καλώντας συνελεύσεις, παίρνοντας πρωτοβουλίες. Με αυτό τον τρόπο να συμβάλλουμε και εμείς οι μαθητές στην ανάπτυξη αγώνων για τα δικαιώματά μας, αλλά και για τα δικαιώματα των προσφύγων. Αυτή είναι η πιο δυνατή και πραγματική αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, ο ανυποχώρητος αγώνας για ζωή, ενάντια στους πολέμους. Πλάι στην πάλη για δικαιώματα και ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης. Να καταδικάσουμε τους υπεύθυνους της προσφυγιάς, των πολέμων και της ληστείας του πλούτου και του μόχθου των λαών.

ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ!

• Να διαδηλώσουμε ενάντια στην επίσκεψη του Ομπάμα στις 15 Νοέμβρη
• Να βγούμε μαζικά ξανά στους δρόμους την ημέρα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου 17 Νοέμβρη
• Να παλέψουμε για το δικαίωμα μας στην Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία για όλους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com