....................................................

8 Νοε 2016

Ανήκουν εις την Δύσιν και φροντίζουν να το τονίζουν!

Επίσκεψη Ομπάμα, λοιπόν! Ο Αμερικάνος πρόεδρος δεν ήρθε στην Ελλάδα τόσα χρόνια και θα έρθει τώρα, ενώ ήδη θα έχει εκλεγεί ο διάδοχός του.


15 και 16 Νοέμβρη. Μέσα στο τριήμερο του Πολυτεχνείου! Και πέρυσι ήταν να έρθει ο Κέρι, πάλι μέσα στο τριήμερο, αλλά η επίσκεψη αναβλήθηκε. Δυο Πολυτεχνεία έχει κάνει ως κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, και τα δυο τα …τίμησε με επισκέψεις των μακελλάρηδων των λαών, αυτών που στήριξαν τη χούντα, αυτών ενάντια στους οποίους πάλεψε και μάτωσε ο ελληνικός λαός και η νεολαία το ’73!
Ο Ομπάμα θα έρθει για δουλειά και, μάλιστα, σημαντική. Γιατί η αντιπαράθεση των ΗΠΑ με τους ανταγωνιστές τους εκφράζεται στα θερμά μέτωπα της γειτονιάς μας: τη Συρία, την Κύπρο, το Αιγαίο, την κατάσταση στην Τουρκία, τους ενεργειακούς αγωγούς. Σε όλα αυτά τα μέτωπα, ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός θέλει να εξασφαλίσει ότι η Ελλάδα και η κυβέρνησή της θα είναι στη διάθεσή του, θα προωθούν πρώτα τα δικά του συμφέροντα και θα κάνουν όσες παραχωρήσεις του χρειάζονται για τους τυχοδιωκτισμούς και τις επιχειρήσεις του: λιμάνια, αεροδρόμια, εναέριος χώρος, θάλασσες, οδικοί άξονες, η ίδια η χώρα, τελικά. Και ο λαός της, βέβαια.

Και παρόλα αυτά, η κυβέρνηση εμφανίζεται ικανοποιημένη από την επίσκεψη! Η πρόκληση προς τον ελληνικό λαό και την ιστορία του είναι διπλή: όχι μόνο η επίσκεψη συμπίπτει με το Πολυτεχνείο, αλλά ο υπ’ αριθμόν ένα εχθρός των λαών όλου του κόσμου παρουσιάζεται όχι απλά σαν φίλος της χώρας και του λαού της, αλλά, περίπου, ως η ελπίδα μας για να βγούμε από την κρίση!

Το παραμύθι δεν είναι καινούριο. Θυμόμαστε πολύ καλά την πρώτη κυβερνητική θητεία του ΣΥΡΙΖΑ και, κυρίως, το καλοκαίρι του 2015 όταν οι Αμερικάνοι παρέμβαιναν άμεσα στη διαπραγμάτευση της Ελλάδας με την ΕΕ, γιατί, στην ουσία, η διαπραγμάτευση γινόταν ανάμεσα στους ίδιους και την ΕΕ!
Τότε ο ΣΥΡΙΖΑ μας τους παρουσίαζε ως τους μεγάλους συμμάχους ενάντια στην αμετακίνητη Μέρκελ. Αυτές τις μέρες βγήκαν στη δημοσιότητα από τα WikiLeaks έγγραφα που δείχνουν ότι οι Αμερικάνοι πίεσαν ώστε να μη φύγει η Ελλάδα από την ΕΕ, να μην τραβήξει πολύ το σχοινί και να συμμορφωθεί «προς τας υποδείξεις» προχωρώντας στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις. Η συνέχεια είναι γνωστή… Το δημοψήφισμα, το όχι που έγινε …yes sir (!), το 3ο μνημόνιο με το νέο ορυμαγδό αντιλαϊκών μέτρων.

Και τώρα, το παραμύθι συνεχίζεται! Η κυβέρνηση θεωρεί την επίσκεψη Ομπάμα ως ευκαιρία για να πετύχουμε το κούρεμα του χρέους με τη βοήθεια των Αμερικάνων! Πέρα από το γεγονός ότι το ζήτημα του χρέους της Ελλάδας αφορά περισσότερο τις αντιθέσεις ΗΠΑ-ΕΕ, παρά την ίδια την Ελλάδα (!) ο ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα και μέσα στις αυταπάτες του, δεν τα λέει όλα. Και, εδώ που τα λέμε, δεν μπορεί να τα πει! Γιατί θα πρέπει να ομολογήσει τα τεράστια πολιτικά αδιέξοδα και του ίδιου, αλλά και της άρχουσας τάξης που υπηρετεί, τις ασφυκτικές πιέσεις που δέχεται από τους ιμπεριαλιστές και στο οικονομικό, αλλά και στο γεωστρατηγικό πεδίο, από την αναστάτωση στην ευρύτερη περιοχή, από τις τουρκικές αμφισβητήσεις και τόσα άλλα. Θα πρέπει να ομολογήσει ότι εξακολουθεί στην κατεύθυνση του «Ανήκομεν εις την Δύσιν», αναζητώντας λύσεις και στήριξη πότε από τον έναν ιμπεριαλιστή και πότε από τον άλλο, χωρίς να λογαριάζει το κόστος για τη χώρα και το λαό της.

Και το κόστος είναι μεγάλο και θα μεγαλώσει ακόμα περισσότερο. Οι Αμερικάνοι θα ζητήσουν πολλά, γιατί οι αντιθέσεις τους με τη Ρωσία, αλλά και την ΕΕ, οξύνονται. Γιατί οι εκλογές τους θα σηματοδοτήσουν μια ακόμα πιο επιθετική, πιο φιλοπόλεμη στάση από την υπερδύναμη (έφτασε ο Τραμπ να καταγγέλλει τη Χίλαρι για φιλοπόλεμη στάση!).

Για όλους αυτούς τους λόγους, ο λαός μας πρέπει να απαντήσει μαζικά και αγωνιστικά στην επίσκεψη Ομπάμα. Να καταγγείλει τους φονιάδες των λαών και την κυβέρνηση που θα τους στρώσει το κόκκινο χαλί, αλλά και το σύνολο του αστικού πολιτικού κόσμου που θα σπεύσει να πάρει την εύνοια του πλανητάρχη. Να αποκαλύψει το αντιδραστικό πολιτικό κλίμα που επιβάλλεται και την υποτελή στάση όλων αυτών που αναζητούν σωτήρες ανάμεσα στους μεγαλύτερους εχθρούς των λαών.

Να αναδείξει πως ο μόνος δρόμος που μπορεί πραγματικά να βγάλει σε καλό είναι ο δρόμος του αγώνα ενάντια στην εξάρτηση και την υποτέλεια, ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τους εντολοδόχους υπαλλήλους του. Και πως οι μόνοι πραγματικοί σύμμαχοί του είναι οι γειτονικοί λαοί και οι λαοί όλου του κόσμου. Είναι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες, τα πιο τραγικά θύματα αυτής της απάνθρωπης πολιτικής.

Και υπάρχει και κάτι ακόμα: Επειδή όλα αυτά τα κάνει μια κυβέρνηση που αυτοαποκαλείται αριστερή, όσοι θέλουν να λένε ότι ανήκουν στην πραγματική Αριστερά έχουν το χρέος να δείξουν έμπρακτα πως μερικές λέξεις έχουν σημασία. Μερικές λέξεις είναι γραμμένες με αγώνες, με ιδρώτα και με αίμα. Με ήττες, αλλά και νίκες και μεγάλες ανατροπές. Και, πάντως, όχι με υποκλίσεις στους ιμπεριαλιστές!

«Εξω αι ΗΠΑ» έγραφε το σύνθημα στην κολώνα του Πολυτεχνείου το ’73. «Εξω ο Ομπάμα, ανεπιθύμητος, πρέπει να βροντοφωνάξουμε σήμερα!

Προλεταριακή Σημαία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com